*Nettavisen* Sport.

Roy Johansen «tar en Bjørndalen»

VIL FORTSETTE: Roy Johanse vil fortsette som landslagssjef i ishockey. Foto: Jonathan Nackstrand (Afp / NTB scanpix)

Ønsker allikevel å fortsette som landslagstrener i ishockey.

07.03.14 00:04

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Roy Johansen har hatt stor suksess som landslagstrener i ishockey etter at han overtok jobben tilbake i 2001.

Norge var på det stadiet i B-pulja i internasjonal hockey, og Johansen har snudd trenden og gjort det norske laget til et meget godt internasjonalt landslag.

Etter flere sesonger med gode resultater, annonserte Johansen etter fjorårets verdensmesterskap at han ville gi seg etter VM i Minsk som avholdes i Mai i år.

Nå har han «tatt en Bjørndalen» og ombestemt seg.

Opp til forbundet
- Jeg er åpen for å fortsette. Det blir opp til forbundet og hva de ønsker, men vi avtalte å snakke sammen etter OL, forteller Johansen til Nettavisen.

Det er ikke lenge før VM-oppkjøringen starter for landslaget, og Johansen ønsker helst en rask avklaring på situasjonen.

- Jeg regner med at det blir tatt initiativ til samtaler ganske raskt. Det har kommet signaler på at de ønsker å forlenge, men det er ikke gjort flere avtaler enn at vi skal snakke sammen etter OL, nå i mars.

Johansen forteller at han måtte gå noen runder med seg selv før han endret mening, men at han nå har kommet frem til en beslutning som han kan stå inne for.

- Jeg tenkt mye på dette, og måtte kjenne etter om jeg hadde den riktige «driven», noe jeg fant ut at jeg hadde. Det er fortsatt å holde på. Jeg har jo signalisert nå at det kan være mulig, og så er det opp til forbundet som må bestemme, forteller han.

Han vil ikke spekulere i om han har tillit hos spillerne, etter det som for mange var et skuffende OL for de norske hockeygutta.

Spillernes tillit
En av Norges mest profilerte hockeyspillere, Patrick Thoresen, forstår godt at Johansen ønsker å fortsette som landslagstrener.

Klikk på bildet for å forstørre.

STØTTER JOHANSEN: Patrick Thoresen forteller at spillerne støtter Roy Johansen. Foto: Jonathan Nackstrand (Afp / NTB scanpix)


- Har Roy Johansen tillit hos spillerne?

- Ja, det har han! forteller Thoresen til Nettavisen.

- Jeg skjønner godt at han ønsker å fortsette. Han har hatt den jobben i mange år, og har et nettverk rundt seg som han kjenner veldig godt. Så at han ikke vil skifte beite er forståelig, fortsetter han.

Han vil imidlertid ikke blande seg inn i oppgaven som forbundet nå har foran seg.

- Han har gjort mye bra for landslaget og norsk hockey generelt. Om han fortsetter, eller om forbundet tar inn noe nytt er opp til dem. Det vil ikke jeg legge meg opp i, avslutter Thoresen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag