RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russerne med «flying start» i ishockey-VM

GOD START: Russland fikk en god start på hockey-VM fredag.
GOD START: Russland fikk en god start på hockey-VM fredag. Foto: Alexander Nemenov (Afp)
Tok ledelsen etter kun 13 sekunder.

Russland skuffet under OL i Sotsji i februar, men fikk en pangstart på ishockey-VM i Hviterussland med 5-0 seier over Sveits i den første gruppekampen.

Sveitserne sikret seg overraskende sølvet i VM-turneringen i fjor, men mot russerne fredag virket ikke Sveits å være noe lag som kan blande seg i medaljekampen.

Russland tok ledelsen etter bare 13 sekunder ved Sergej Plotnikov, og etter at den første perioden var over sto det 3-0 til russerne. Da var kampen langt på vei avgjort. De russiske bjørnene scoret ytterligere en gang i både annen- og tredje periode.

Sveitserne kom litt bedre med i kampen i de to siste periodene etter å ha ristet av seg sjokket fra første periode, men Russland var det klart beste laget, og det virket som om russerne virkelig hadde bestemt seg for å revansjere den skuffende innsatsen fra OL på hjemmebane.

I den førte kampen i den andre puljen ble det overraskende 3-2 seier til Frankrike over Canada. Det sto 2-2 etter full tid og forlegning, men franskmennene avgjorde på straffer. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere