Gå til sidens hovedinnhold

- Så brutalt kan det være

Men Espen Shampo Knutsen har ikke gitt opp håpet om å ta hjem bøtta.

STAVANGER OILERS - VÅLERENGA 4-2:

Stavanger Oilers tok det fjerde stikket og leder nå sammenlagt 3-1 i kamper etter at Vålerenga ble slått 4-2 i DNB Arena torsdag.

Dermed kan kan Oilers avgjøre sluttspillserien og ta påskeferie med seier på Jordal førstkommende lørdag.

- Brutalt
Espen Shampo Knutsen var fornøyd med det laget hans viste fram og syntes, i likhet med mange andre, at Vålerenga fortjente mer.

- Så brutalt kan det være noen ganger. Det er i returrommet vi blir straffa. Vi er litt "softe" i en veldig kort periode, men fram til da er vi gode. Vi har også et dårlig power play, der Stavanger skaper sjanser, sa Shampo til TV 2 etter kampen.

Vålerenga-treneren har ingen planer om å la Oilers få ta hjem bøtta hjemme på Jordal kommende lørdag.

- Nei, helt klart ikke. Etter denne kampen føler jeg nesten vi har større mulighet til å vinne til slutt. Jeg håper oslofolket kan løfte oss opp det hakket som trengs.

Takker målvakten
Oilers-trener Petter Thoresen måtte også innrømme at laget hans var noe heldig i møte med Vålerenga.

- Vålerenga var noen hakk vassere enn oss i altfor lange perioder. Vi begynte å legge flere pucker på mål, og det avgjorde, sa Thoresen til TV 2.

Han sendte også en takk til sin egen målvakt, Ruben Smith. 26-åringen reddet 33 av 35 pucker.

- Vi må takke Ruben. Han gjør sitt for at kampen ikke er avgjort Vålerengas vei tidligere. Vi pleier å gå av isen med mål, og det klarte vi til slutt, selv om det satt langt inne.

Vålerenga ledet
Selv om Stavanger trakk det lengste strået til slutt, var Vålerenga lenge det førende laget, og Petter Thoresen virket frustrert over det som foregikk på isen i perioder.

Etter førsteperiode var stillingen 0-0, mens skuddstatistikken viste 11-11. Fem minutter ut i andre periode tok gjestene ledelsen ved Jonte Berg, etter flott forarbeid av Sondre Olden.

I en god Vålerenga-periode kom imidlertid utligningen fra Nick Schaus, som har hatt et svært godt sluttspill for Oilers. Målet må sies å ha kommet mot spillets gang, og gjestene vant skuddstatistikken 14-4 i den andre perioden.

Snaue fem minutter ut i den tredje, ga løpervikar David Brack Vålerenga en fortjent ledelse, men det skulle ikke holde så lenge.

Tre kjappe mål av Petter Røste Fossen, Tommy Kristiansen og Dan Kissel sørget for at stillingen var 4-2 og at Vålerenga måtte satse hardt offensivt i sluttminuttene.

Det resulterte ikke i mål, verken den ene eller andre veien, og dermed har Oilers nå tre matchballer for å avgjøre sluttspillfinalen.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken