RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sachenbacher-Stehle utestengt i to år

DOPTATT: Evi Sachenbacher-Stehle er utestengt for doping.
DOPTATT: Evi Sachenbacher-Stehle er utestengt for doping. Foto: Odd Andersen (Afp)
Sist oppdatert:
Også russerinne stenges ute.

Den tyske skiskytteren Evi Sachenbacher-Stehle, som avga positiv dopingprøve under Sotsji-OL i vinter, er av sitt nasjonale forbund utestengt i to år.

Utestengelsen gjelder fra 17. februar. 33-åringens prøve inneholdt spor etter Methylhexanamin, et stoff som er forbudt bare i forbindelse med konkurranser. Det var under kvinnenes fellesstart at hun testet positivt og ble fratatt fjerdeplassen.

Hun håpet på mildere straff etter å ha forklart at hun uforvarende fikk i seg stoffet gjennom bruk av et kosttilskudd.

Sachenbacher-Stehle har to olympiske gull og to sølv som langrennsløper, før hun i 2012 byttet til skiskyting. Nå tyder alt på at hun legger opp.

– Jeg har innstilt meg på at Evi slutter. Også laget har forberedt seg på at Evi ikke lenger vil være med oss, sa Tysklands landslagssjef Gerald Hönig onsdag.

Tidligere i vår antydet Sachenbacher-Stehle at hun uansett utfall av dopingsaken vurderte å gi seg som eliteutøver.

Starykh utestenges også
Også den russiske skiskytteren Jirina Starykh er av Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) utelukket i to år for doping.

Det meldte IBU i en pressemelding onsdag. Straffen gjelder med virkning fra 23. desember i fjor, da Starykh ble testet utenfor konkurranse i Pokljuka. Hennes prøve viste spor etter EPO.

Starykhs positive prøve ble kjent rett før Sotsji-OL i vinter. Da var hun på sjetteplass i kvinnenes verdenscup og dermed best plasserte russiske kvinne. Starykh trakk seg som følge av dopingsaken fra Russlands OL-lag.

Jurjeva kan straffes
Også Jekaterina Jurjeva testet positivt i samme kontroll. Den tidligere verdensmesteren ble allerede i 2008 tatt for EPO-bruk og utestengt i to år. Som annen gangs dopingsynder risikerer hun livstids utelukkelse. En avgjørelse i hennes sak er ennå ikke fattet.

Jurjeva har for øvrig erklært at hun har avsluttet karrieren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere