Sagen: - Jeg har hørt det er et mesterskap i februar

Oslo 20101119. Skihopperen Anette Sagen møtte pressen i Oslo fredag foran kvinnenes NM i Vikersund kommende helg. Foto: Erik Johansen / Scanpix

Oslo 20101119. Skihopperen Anette Sagen møtte pressen i Oslo fredag foran kvinnenes NM i Vikersund kommende helg. Foto: Erik Johansen / Scanpix Foto: Erik Johansen (NTB scanpix)

Sesongens store høydepunkt er verdensmesterskapet i Falun. Dit vil Anette Sagen.

03.12.14 06:26

Hun sto på barrikadene da hoppdinosaurene kjempet mot kvinnehopping. Nå gleder Anette Sagen (29) seg over det stadig høyere nivået.

– Det har skjedd så utrolig mye på ti år. For ti år siden, sommeren 2004, fikk vi endelig COC, verdenscup med B-status. Nå har vi fått junior-VM, VM, OL og verdenscup. Det er klart at det har begynt å dra seg til. Nivået er blitt veldig høyt, sier Sagen til NTB.

Helfjell-jenta nektet å gi seg da FIS-toppene gjorde alt de kunne for å holde Sagen og de andre hoppjentene unna. Nå sikter Sagen mot skiflyging også for kvinnene.

– Nå mangler det bare å få komme oss opp i litt større bakker og noen lagkonkurranser, ikke bare mixed, sier Sagen.

Kremøvelse

Med to kvinner og to menn på laget blir konkurransen enda tøffere. Selv på herresiden er det mange solide hoppnasjoner som sliter med nok bredde til å henge med helt i toppen.

– Jeg tror mixed er på god vei til å bli en kremøvelse. Nasjonene som er litt underdog på herresiden, er gjerne med i toppen i mix siden de landene ofte har gode damer. Du må ha åtte gode hopp og fire hoppere i form. De tradisjonelt gode nasjonene blir harde i mixen også, som Japan, Østerrike og Tyskland. Men plutselig får du med USA, Italia og Frankrike. Det er moro, sier Sagen.

Falun frister

I 2009 tok hun bronse da kvinnene endelig fikk delta i VM. Sesongens store høydepunkt er verdensmesterskapet i Falun.

– Jeg har veldig lyst å dra dit. Jeg har hørt at det er et mesterskap der i februar. Dit skal jeg klare å komme meg. Jeg må bare hoppe bra først, sier Sagen.

Hun kom aldri til OL i Sotsji. Forrige sesongs resultater var ikke gode nok. Nå satser 29-åringen på revansj.

– Jeg skal være god nok til topp ti i verdenscupen denne sesongen, spår hoppioneren. (©NTB)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.