RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KJØRTE UT: Aksel Lund Svindal kjørte ut i lørdagens storslalåmrenn.
KJØRTE UT: Aksel Lund Svindal kjørte ut i lørdagens storslalåmrenn. Foto: Leonhard Foeger (Reuters)

Sammenlagtseieren røk for Lund Svindal

Sist oppdatert:
Aksel Lund Svindal kjørte ut i storslalåm.

Mens Svindal kjørte ut i storslalåmrennet lørdag, sikret Hirscher seg fjerdeplassen. Han passerte Svindal i sammendraget, og siden nordmannen ikke kjører søndagens slalåm, er totalcupen avgjort. Hirscher leder med 31 poeng.

Svindal var i strålende form i første del av sesongen, men deretter har det gått tyngre. Han reiste hjem fra OL i Sotsji uten medalje, og 31-åringen har ikke vært på seierspallen i verdenscupen siden super-G-rennet i Kitzbühel i slutten av januar.

Kjeller-gutten legger ikke skjul på at den siste perioden har vært tøff.

- Når du kjenner det går tyngre og kjemper om sammenlagtcupen, må du overbevise deg selv hver dag om at du fortsatt er i form. Hvert renn er viktig, og du kan ikke bruke to renn på å kjøre deg i form, sa alpinstjernen til NTB.

- Jeg må innrømme at de siste ukene har vært litt tunge. Jeg klarer å psyke meg opp til start, men det blir litt tyngre for hver dag.

Kjørte ut
Foran lørdagens renn hadde Svindal 19 poengs ledelse til Hirscher, men østerrikeren har sin styrke i de tekniske disiplinene.

Svindal måtte gi alt i storslalåmen for å kunne gi Hirscher kamp om sammenlagtseieren, men kjørte ut i første omgang. Ved første mellomtid lå nordmannen på åttendeplass.

- Jeg måtte levere noe som jeg ikke har vært i nærheten av i storslalåm i år. Da blir det tungt. Jeg kjører ikke bra nok, og det er ikke noe annet å si om det. Når jeg må levere så bra i storslalåm, har jeg satt meg selv i en håpløs situasjon, fortalte Svindal til NTB.

Hirscher ble den fjerde mannlige løperen som har vunnet verdenscupen tre ganger på rad. Tidligere har bare Gustav Thöni, Ingemar Stenmark og Phil Mahre klart det samme.

Svindal gikk til topps i verdenscupen i 2007 og 2009.

Ligety vant
OL-mester Ted Ligety lå på annenplass, men kjørte sterkt i finaleomgangen og knep seieren 3/100 sekund foran Alexis Pinturault fra Frankrike. Tyske Felix Neureuther, som ledet etter første omgang, tok tredjeplassen.

Ligety sikret også seieren i storslalåmcupen. Han og Hirscher fikk likt antall poeng, men amerikaneren har flest seirer denne sesongen.

Henrik Kristoffersen ble beste nordmann på åttendeplass. Han var et snaut halvsekund fra tredjeplassen.

Leif Kristian Haugen ble nummer 18. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere