RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
JAKTER X GAMES-GULL: Ståle Sandbech.
JAKTER X GAMES-GULL: Ståle Sandbech. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Sandbech jakter sitt første X Games-gull

21-åringen vant bil og 375.000 kroner i generalprøven.

Ståle Sandbech vant bil og 375.000 kroner i generalprøven. Nå jakter 21-åringen sin første seier på snowboardsportens største scene.

Ingenting i snowboardsporten er så prestisjetungt som X Games. Denne uken samles verdens beste brettkjørere i vintersportmetropolen Aspen i den amerikanske delstaten Colorado. Bare spesielt inviterte får delta.

En formsterk Ståle Sandbech er blant favorittene i både slopestyle og Big Air-konkurransen. Sist helg tok han en imponerende Air & Style-seier i sveitsiske Innsbruck og belønnet med en bil og 375.000 for innsatsen.

I Aspen er Rykkinn-gutten, som tok OL-sølv i slopestyle i Sotsji sist vinter, klar til å gi stjernene Mark McMorris og Maxence Parrot og de andre forhåndsfavorittene hodebry.

Mangler gullet

Med til historien hører det også at Sandbech mangler et gull fra X Games i sin etter hvert så innholdsrike medaljesamling. 21-åringen har så langt måttet nøye seg med tre bronsemedaljer.

Blant favorittene i den forestående snowboardfesten i Colorado er også Torstein Horgmo. Trønderen deltar, som Sandbech, i både slopestyle og Big Air. 27-åringen har for øvrig bevist at han behersker gigantarenaen som nå venter til fulle. Horgmo har ikke mindre enn tre gull og tre sølv fra X Games tidligere.

X Games-suksess har også Silje Norendal hatt. Kongsberg-jenta skal forsvare sitt slopestylegull fra i fjor. Denne gangen handler det igjen om å holde unna for den amerikanske OL-gullvinneren Jamie Anderson.

Olafsen usikker

I boardercrossløypa i Aspen skal Norge i utgangspunktet være representert med to kjørere. Før rennene starter hersker det imidlertid litt usikkerhet rundt Helene Olafsen, som er på vei tilbake fra skade.

Oppegård-jenta røk korsbåndet i kvalifiseringen til OL-konkurransen i Sotsji sist vinter og er fortsatt ikke hundre prosent restituert. Etter å ha vurdert X Games-løypa og egen helse, blir det tatt en beslutning på om Olafsen kommer til å delta.

Helt sikkert er det at Stian Sivertzen kommer til start i herrenes boardercross-konkurranse.

De øvrige norske X Games-deltakerne er: Aleksander Østreng (slopestyle), Emil André Ulsletten (slopestyle), Torgeir Bergrem (slopestyle), Kjersti Buaas (slopestyle) og Kim Rune Hansen (Big air). (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere