RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Schmid: - Kroppen var helt annerledes i dag

NUMMER TRE: Jan Schmid spurtet inn til tredjeplass i søndagens kombinertrenn.
NUMMER TRE: Jan Schmid spurtet inn til tredjeplass i søndagens kombinertrenn. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Sterk innsats av Jan Schmid.

Jan Schmid tapte spurten, men med tredjeplassen ble han best av de norske under søndagens kombinertkonkurranse i Schonach.

Og det var en godt fornøyd Schmid som snakket med Nettavisen etter løpet.

- Jeg er veldig godt fornøyd. Jeg var veldig usikker på formen siden jeg var såpass dårlig i langrenn på lagkonkurransen i går. Men jeg kjente veldig fort at kroppen var veldig annerledes i dag, sier Schmid til Nettavisen.

Nå gleder han seg til fortsettelsen.

- Det ser lovende ut. Vi er i en periode nå hvor det er fordel langrenn med mye småbakker som skiller lite. Jeg liker i utgangspunktet at det skiller litt mer, så for min del er det positiv at jeg kjemper i toppen i sånne renn. Det er artig og man blir enda mer positiv med tanke på de neste rennene, forklarer Schmid.

Håvard Klemetsen ledet rennet etter hoppdelen, men i sporet var det 12.-plasserte Jan Schmid som kjempet om de øverste plassene. Han var lenge med i kampen om seieren, men på oppløpet ble han distansert av Lukas Klapfer fra Østerrike og japaneren Akito Watabe.

De to gjorde opp om seieren, men Klapfer hadde et lite ekstra gir som sendte ham først over målstreken.

Jørgen Graabak gikk seg opp fra 19.- til 5.-plass, og han var kun 6,7 sekunder bak vinneren i mål. Klemetsen ble nummer sju og sørget for tre nordmenn blant de ti beste.

Verdenscuptoer Mikko Kokslien gikk som vanlig fort i sporet, men med en litt for svak prestasjon i hopprennet (nummer 34) ble det kun 15.-plass. Magnus Moan endte på 17.-, Magnus Krog på 23.- og Thomas Kjelbotn på 40.-plass.

Verdenscupleder Fabian Riessle fra Tyskland hoppet svakt og sto over langrennet, men beholdt sammenlagtledelsen siden Kokslien var den eneste som kunne ta ham igjen med seier. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere