RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
IKKE ALVORLIG: Phillip Sjøen falt i Klingenthal.
IKKE ALVORLIG: Phillip Sjøen falt i Klingenthal. Foto: Arno Burgi (AFP / NTB scanpix)

Se hoppkometens dramatiske fall

Sist oppdatert:
- Jeg er forslått, men ved godt mot, sier Phillip Sjøen.

(Se video av det dramatiske fallet lengerned i artikkelen)

Hoppetalentet Phillip Sjøen har falt på trening i Klingenthal.

Nordmannen hoppet 148 meter på trening, men falt.

Han ble fraktet til sykehus, der han har blitt undersøkt i ettermiddag.

Trolig ikke alvorlig
Nettavisen får opplyst av Skiforbundets presseansvarlig på stedet at Sjøen er sendt til sykehus for sjekk. Sportssjef Clas Brede Bråthen sier følgende:

- Phillip hoppet hinsides langt. Han hadde ikke sjanse til å stå. Det så dramatisk ut, men Phillip var bevisst da vi kom bort til ham. Jeg tror han var det hele tiden, sier han til Nettavisen.

- Han er nå undersøkt på sykehuset og det er ingenting som tyder på alvorlige skader. Han kommer ikke til å hoppe noe mer denne helgen, men vi håper at han er raskt tilbake, sier Bråthen.

Sportssjefen forteller videre at hoppet til 18-åringen var fantastisk og at han føler seg trygg på at Sjøen vil slå raskt tilbake.

- Det er et fantastisk skihopp han gjør. Han parkerer de andre som har hoppet. Han viser enormt tøffhet når han står hoppet helt ut. Det er sånne hoppere vi liker, men denne gangen ble det dessverre litt for drøyt for Phillip.

- Det er virkelig tak i gutten. Han har vært borte i tøffe tak før, og jeg føler meg trygg på at han kommer sterkt tilbake raskt etter dette, sier Bråthen.

- Forslått
Sjøen er nå tilbake på hotellet i Klingenthal.

- Jeg er forslått, men ved godt mot. Jeg er glad for at jeg ikke har pådratt meg noen alvorlige skader, sier Sjøen i en pressemelding.

- «I wil be back», legger Sjøen til.

Pressesjef Claes-Tommy Herland  opplyser i pressemeldingen at undersøkelsene på det lokale sykehuset viser at Sjøen ikke har noen brudd.

(artikkelen fortsetter under videoen)


Unggutten har også blitt undersøkt av hopplandslagets medisinske team.

Usikkert
Sportssjefen er imidlertid usikker på om Sjøen er tilbake i verdenscupen neste helg.

- Det vet ikke vi ikke ennå. Vi må bare håpe at alt er så bra som undersøkelsene til nå sier, forteller han til Nettavisen.

18-åringen kommer ikke til å delta i kvalifiseringen senere fredag kveld.

148 meter i Klingenthal ville for øvrig vært ny bakkerekord i et offisielt renn, men 18-åringen klarte altså ikke å holde seg på beina da han landet.

Anders Fannemel hoppet 146 meter på treningen fredag.

Hoppkomet
Sjøen har kommet som en komet i forkant av denne sesongen og 18-åringen har blant annet imponert stort på plast i sommer og høst.

- Det er et nivå vi sjeldent har sett maken til i norsk hoppsport, sa sportssjef Clas Brede Bråthen til Nettavisen om Sjøen tilbake i september.

Nettavisen snakket med Sjøen så sent som i forrige uke. Da fortalte unggutten at han ville bli skuffet om han gikk glipp av verdenscupåpningen.

Han var i første rekke redd for å bli vraket.

- Jeg kommer til å bli skuffet, men jeg må ha fokus på det jeg får gjort noe med, og det er å hoppe godt på ski. De (ledelsen) får ta seg av det andre. Det blir sikkert nok av sjanser, men jeg mener jo at jeg fortjener en plass, sa Sjøen.

Nå går han altså glipp av åpningen av helt andre grunner.

"You should have seen the other guy, eheee" @phillipsjoen 👊

Et bilde publisert av Anders Fannemel (@andersfannemel) Nov. 11, 2014 at 11:24 PSTMest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere