RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se Zuccarello tangere rekord

HET: Mats Zuccarello Aasen scoret to mål og hadde én målgivende pasning da New York Rangers feide Edmonton Oilers av isen med 5-0 søndag kveld.
HET: Mats Zuccarello Aasen scoret to mål og hadde én målgivende pasning da New York Rangers feide Edmonton Oilers av isen med 5-0 søndag kveld. Foto: Perry Nelson (Reuters)
Sist oppdatert:
Mats Zuccarello Aasen scoret to mål og hadde én målgivende pasning.

Mats Zuccarello Aasen (26) hadde spilt 17 kamper på rad for New York Rangers uten å score mål, men takket være 13 assists likevel fått den norske poengrekorden i NHL innen rekkevidde.

Espen «Shampo» Knutsen gjorde 53 poeng på 66 kamper for Columbus Blue Jackets sesongen 2000/01, mens Mats Zuccarello sto bokført med 50 poeng på 70 kamper for Rangers denne sesongen før møtet med Edmonton Oilers i Alberta, Canada, natt til mandag.

Måltørken tok slutt med et smell.

Zuccarello scoret to ganger, én av dem i undertall, og noterte seg for tre poeng. Dermed tangerte han Shampos 13 år gamle rekord.

26-åringen er også tilbake på toppen av Rangers' interne poengliste, med 17 mål og 36 assists. Derek Stepan har like mange poeng, men færre scoringer (15).

- Det er kult å være i samme kategori som Shampo, men jeg tenker egentlig ikke så mye på det. Men det er alltid moro med seier, sier Zuccarello til Nettavisen etter bragden.

Slik svarer en ekte lagspiller.

Se målene her (video med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):


Fakta: Fakta om nordmenn med flest målpoeng i NHL

Klikk for å åpne faktaboksen
 

* Flest målpoeng av en norsk spiller i løpet av grunnspillsesongen i NHL (mål/assist):

* 53: Mats Zuccarello Aasen (17/36) i 2013/14 og Espen Knutsen (11/42) i 2000/01.

* 42: Knutsen (11/31) i 2001/02.

* 23: Zuccarello Aasen (6/17) i 2010/11.

* 16: Patrick Thoresen (4/12) i 2006/07.

* 9: Knutsen (5/4) i 2002/03.

* Kilder: NHL, Norges Ishockeyforbund. (©NTB)

New York Rangers vant totalt 5-0 og befinner seg på andreplass i Metropolitan Division når 76 av 82 grunnseriekamper er spilt. Det ser ut til å gå mot sluttspill, og der virker Philadelphia Flyers akkurat nå å være den mest sannsynlige motstanderen i første runde.

Zuccarello satte inn 1-0-målet med en styring av skuddet fra Anton Strålman 16,30 minutter ut i første periode. Under fem minutter ut i andre periode bidro Hasle-gutten med en assist da Derick Brassard satte inn 2-0.

Rick Nash økte til 3-0 midtveis i kampen, og la også på til 4-0 med et mål i undertall fire minutter senere. Zuccarello satte inn kampens siste mål, også det i undertall, snaut fire minutter ut i tredje periode.

Rangers tapte for Calgary Flames i forrige kamp, men har nå seks seirer på sine sju siste kamper. Seieren mot Edmonton bidro også til at Broadway-laget tangerte klubbrekorden for antall borteseirer på én sesong. Dette var den 24.

- Vårt defensive spill i Calgary var ikke bra. Vi sviktet Henrik Lundqvist, som ble overlatt til seg selv i målet. Denne kampen var en helt annen. Vi spilte godt rundt vårt eget mål, sier Rick Nash ifølge NHL.com.

- Vi ser på hver kamp som en avgjørende kamp akkurat nå. Du ser på lag som gjør suksess i sluttspillet, og det er som regel lag som spiller godt på vei inn dit, legger Nash til.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere