RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seiler opp som Norges største VM-håp

BESTE NORDMANN: Johannes Thingnes Bø.
BESTE NORDMANN: Johannes Thingnes Bø. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Johannes Thingnes Bø beste nordmann.

Johannes Thingnes Bø viste ikke vanlig styrke i sporet, men stryningen var sedvanlig blid etter sin beste 20-kilometer i verdenscupen noensinne.

21-åringen, som har vunnet fem sprinter og to jaktstarter, skjøt 19 treff på den lengste distansen i Holmenkollen. Normalt ville slik skyteuttelling gitt Thingnes Bø en tur på seierspallen, men torsdag var konkurrentene for sterke.

- Det manglet litt i dag, dessverre. Jeg tror ikke jeg hadde vært på pallen med fullt hus heller. Det kan være at jeg kunne gått på litt til om jeg visste at det sto om pallen, men det er høyt nivå, sa Norges for øyeblikket beste skiskytter.

Løpet ble en bekreftelse på at ting stemmer tre uker før VM-starten i finske Kontiolahti. Iallfall på standplass.

- Det var veldig bra, den beste normalen jeg har gått noen gang. Så det her er noe jeg tar med meg. Jeg har skutt veldig bra de siste ukene, og det er betryggende.

Usikre kort?

Med Ole Einar Bjørndalen (høydetrening), Tarjei Bø (syk) og Emil Hegle Svendsen (syk) ute av torsdagens normaldistanse, var det opp til Thingnes Bø å levere.

Han har også vært den mest stabile løperen i 2014/15-sesongen og ligner Norges sterkeste VM-kort.

- Vi er for dårlige om dagen. Jeg er egentlig greit fornøyd, men det er andre på laget som absolutt har mer å gå på. Jeg har vært jevnt i topp 10, og det synes jeg egentlig er veldig bra, sa Thingnes Bø.

Han ble slått 1.55,7 minutt av feilfrie Martin Fourcade foran hjemmepublikummet i Kollen. Jevgenij Garanitsjev og Sergej Semenov ble nummer to og tre, mens sloveneren Jakov Fak tok en oppsiktsvekkende 4.-plass med to bomskudd.

Thingnes Bø avviste at han hadde dårlige ski, slik tilfellet var for flere nordmenn i Nove Mesto na Morave sist helg.

- Det var meg i dag, bekreftet han.

Læring

Lørdag får Thingnes Bø en ny seierssjanse på favorittdistansen sprint. Søndag gås det stafett i den siste konkurransehelgen før mesterskapet i Kontiolahti.

21-åringen forteller at han skal trene hjemme og i Trysil før landslaget drar på VM-samling. Han håper å være i enda bedre form inn mot sitt første senior-VM.

- Ja, jeg har følt meg råere før i vinter. I år ville jeg bare gå alle rennene for å se hvordan det er, og jeg synes egentlig det har fungert bra. Om det går tregere nå utover i sesongen, så vet jeg det til senere år. Det er en liten læringsprosess i år, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere