*Nettavisen* Sport.

Sejersted slapp med skrekken

SLAPP MED SKREKKEN: Lotte Smiseth Sejersted fikk et ublidt møte med moder jord i utforrennet på lørdag, men slapp alvorlige skader. Her fra treningen på fredag. Foto: Christian Hartmann (Reuters)

Pådro seg hjernerystelse.

Norges beste kvinnelige fartsutøver i alpint, Lotte Smiseth Sejersted, får en ufrivillig pause etter lørdagens utkjøring.

Heldigvis slapp Stabæk-alpinisten unna det ublide møtet med moder natur uten alvorlig skader. Sejersted kunne forlate utforløypa i Val d'Isère for egen maskin, men ble sendt til sykehus i den franske alpinbyen for en grundig helsesjekk.

- Hun har vært igjennom blant annet en CT, og slapp heldigvis unna uten brudd skader. Hun fikk en vridning i ankelen, en del sårskader i ansiktet og pådro seg dessuten en mild hjernerystelse, sa alpinsjef Claus Ryste til NTB.

- Alt er etter forholdene fint med henne, men jeg tror ikke hun er tilbake i alpinsirkuset med det første, la han til.

Vonn kan bli historisk

Dermed blir det julefeiring hjemme i Bærum med en øm og forslått kropp for 23-åringen.

Det blir det ikke på amerikaneren Lindsey Vonn, som er kun én seier unna å bli tidenes mestvinnende kvinne i verdenscupen. Lørdag vant hun klart utforrennet i franske Val d'Isère.

Vonn slo tyske Viktoria Rebensburg og østerrikske Elisabeth Görgl med 19/100 sekund. Det var hennes andre seier etter at hun kom tilbake fra kneskaden som holdt amerikaneren ute i over ett år.

Totalt står hun med 61 seirer i verdenscupen. Vonn er bare én triumf unna å tangere rekorden til den østerrikske alpinlegenden Annemarie Moser-Pröll.

Rekordsnakk

Det kan skje allerede søndag, for da står super-G på programmet. Der er Vonn blant de store favorittene.

– Før vi snakker om rekorden, så la meg først slå den. Jeg har snakket om den så lenge at jeg har fått følelsen av at den lenger unna jo mer jeg snakker om den, sa Vonn etter seieren.

Lørdagen var også spesiell for Rebensburg. Tyskeren var på verdenscuppallen i utfor for første gang. Hun delte annenplassen med Görgl. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.