Sendte person ut i skogen for å hjelpe Bjørgen

FIKK BESKJED: Marit Bjørgen måtte få tidlige tilbakemeldinger av trenerne.

FIKK BESKJED: Marit Bjørgen måtte få tidlige tilbakemeldinger av trenerne. Foto: (NTB Scanpix / Nettavisen)

- Hun må få beskjed, sier landslagstreneren.

22.11.14 15:35

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Marit Bjørgen slo tilbake mot Therese Johaug og vant lørdagens 10-kilometer på Beitostølen 19,7 sekunder foran lagvenninnen.

FORNØYD: Egil Kristiansen synes var glad for å se en langt bedre Marit Bjørgen lørdag. Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

Landsalgstrener Egil Kristiansen var godt fornøyd med å se Bjørgen slå tilbake etter et noe skuffende løp fredag.

Til Nettavisen forteller Kristiansen at Bjørgen var lite fornøyd etter å ha sett på video av fredagens løp hvor hun ble nummer to.

- Når hun ser på video, ser hun selv hva som mangler. Hun blir litt småirritert på seg selv for at hun ikke får det til. Men det er bare bra at hun blir det, sier Kristiansen til Nettavisen.

En litt for fremoverlent overkropp, skal være det som skaper "problemer" for Bjørgen i løypa. Ifølge Kristiansen gjør det at Bjørgen ikke får like mye kraft i skyvene i beina.

- Det er de samme tingene hun jobber med, men hun glemmer seg litt av og til. Hun vet hva hun skal gjøre, men hun må ha en beskjed om det. Hun må korrigere overkroppen litt opp, forklarer landslagstreneren.

Hjalp Bjørgen
For å hjelpe langrennsdronningen har Kristiansen sendt en person ut i skogen for å minne Bjørgen om det hun må fokusere på.

Lørdag ga det uttelling.

- Både i går og i dag hadde vi en person tidlig i løypa for å gi henne tilbakemeldinger på de oppgavene hun skulle tenke på, sier Kristiansen.

- Hun kan gå tilbake til gamle synder, og da må vi gi henne beskjed. Hun må jobbe med de tingene. Jeg så i dag at hun måtte jobbe. Hun vil bruke overkroppen litt for mye, og hvis den blir litt for dominerende blir beinarbeidet borte, sier Kristiansen.

Landslagstreneren sier det er viktig å gi Bjørgen tidlig beskjed om feilene.

- Det er ting man ser ganske fort. Hvis vi klarer å ta det med en gang, pleier det å hjelpe. Hvis hun har gått seg fast, pleier det å være for sent.

Fornøyd Bjørgen
Bjørgen var selv godt fornøyd etter lørdagens seier. Til pressen innrømmer hun at hun var litt irritert etter løpet fredag, men følte seg trygg på å slå tilbake.

- Jeg synes det gikk mye bedre i dag, men jeg har fortsatt mye å jobbe med, sier Bjørgen.

- Jeg er et konkurransemenneske, men når man har vært i gamet så lenge, kjenner man på kroppen sin om ting er bra eller ikke. Jeg følte i går at ting ikke var optimalt. Det snur fort, og det viser seg, sier Bjørgen.

Heidi Weng ble nummer tre lørdag, 50,3 sekunder bak Bjørgen.

Neste helg starter verdenscupen i finske Kuusamo. Både Marit Bjørgen og Therese Johaug står over søndagens sprint på Beitostølen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.