*Nettavisen* Sport.

Sensasjon på gang i Los Angeles

GOD NÅR DET GJELDER: Justin Williams scoret to mål da Kings unngikk å bli slått ut av sluttspillet.

GOD NÅR DET GJELDER: Justin Williams scoret to mål da Kings unngikk å bli slått ut av sluttspillet. Foto: Harry How (Afp / NTB scanpix)

Kings kan gjøre noe bare tre lag i historien har klart.

LA KINGS - SAN JOSE SHARKS 4-1:

Justin Williams og Anze Kopitar scoret to mål hver da Los Angeles Kings vant for tredje gang på rad mot San Jose Sharks i NHL-sluttspillet.

Kings lå under 0-3 i kamper før den første seieren kom.

I NHLs historie har bare tre lag klart å snu 0-3 i kamper til seier 4-3 i en best-av-sju-serie. Sist det skjedde var i 2010, da Philadelphia Flyers gjorde det mot Boston Bruins.

To av spillerne som bidro til at Philadelphia klarte dette kunststykket, Mike Richards og Jeff Carter, spiller i dag for Los Angeles Kings. De to kan bli de første spillerne som gjør dette to ganger.

San Jose har også vært i denne situasjonen før. I 2011 ledet Sharks 3-0 mot Detroit Red Wings før californialaget tapte tre strake, skriver NHL.com. Den gang vant Sharks den sjuende og avgjørende matchen og unngikk en pinlig exit.

Natt til tirsdag scoret Justin Williams drøyt midtveis i tredje periode det avgjørende 2-1-målet på kontroversielt vis.

San Joses keeper, Alex Stalock, klarte ikke å holde fast på pucken etter et skudd fra Robyn Regehr fra venstresiden. Pucken lå bak ham og Williams klarte å få kølla på den gjennom Stalocks bein og presse den over mållinjen.

Etter dette raknet det for Sharks.

Se målet her (med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):

HTML EMBED


Ellers natt til tirsdag klarte Pittsburgh Penguins å slå ut Columbus Blue Jackets med 4-2 i kamper. Det holdt imidlertid bare så vidt for pingvinene, som ledet 4-0 i den sjette kampen, men raknet i tredje periode og måtte se at blåjakkene presset for en utligning helt på tampen.

Marc-Andre Fleury slapp ikke inn flere mål, og dermed endte det med 4-3-seier i nattens kamp og 4-2 i seirer sammenlagt. Jevgenij Malkin ble den store spilleren i den avgjørende kampen. Russeren scoret hat trick.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.