RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sensasjonell seier i sesongåpningen

Alexander Os imponerte og vant skiskyttersprinten i sesongstarten på Sjusjøen lørdag. Her er han fra et verdenscuprenn i 2012. Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix
Alexander Os imponerte og vant skiskyttersprinten i sesongstarten på Sjusjøen lørdag. Her er han fra et verdenscuprenn i 2012. Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix Foto: Primoz Lovric (NTB scanpix)
- Jeg har virkelig slitt og jobbet hardt for dette.

Alexander Os imponerte og gikk til topps i sesongåpningen i skiskyting på Sjusjøen lørdag. Han skjøt feilfritt og sikret seg en rå sprintseier.

Os gikk inn til 25.57,1 minutter i den ti kilometer lange traseen. Franske Simon Fourcade var nærmest. Også han gjennomførte de to skytingene feilfritt, men han ble slått med 21,1 sekunder i sporet av Os, som virkelig er tilbake på topp etter å ha slitt noen år.

- Jeg har virkelig slitt og jobbet hardt for dette. Jeg har trent, trent og trent og er veldig fornøyd med det jeg har fått til her, sa Os til NRK etter seieren.

Han har slitt med både kyssesyke og twar de siste sesongene, men motivasjonen til å komme tilbake på topp har vært der hele tiden. Derfor har han ikke gitt opp, selv om det har sett mørkt ut.

Vetle Sjåstad Christensen tok tredjeplassen. Han skjøt feilfritt, akkurat som Os og Fourcade, men ble slått med 28,1 sekunder i sporet.

Tarjei Bø var fornøyd med fjerdeplass, selv om han pådro seg en strafferunde underveis, og femteplassen i sesongåpningen på Sjusjøen gikk til franskmannen Quentin Fillon-Maillet. Han var drøye 37 sekunder bak vinneren i mål.

- Målet mitt er å komme tilbake på et høyt nivå i verdenscupen og VM, og jeg mener det er realistisk å tro at jeg skal klare det, sa Os etter lørdagens sesongåpning. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere