Sergej Ustjugov vant søndagens thriller i Tour de Ski

VANT: Sergey Ustjugov vant søndagens renn i Tour de ski. 

VANT: Sergey Ustjugov vant søndagens renn i Tour de ski.  Foto: Fabrice Coffrini (AFP)

Johannes Høsflot Klæbo måtte gi slipp på sammenlagtledelsen i Tour de Ski.

30.12.18 16:11

TOBLACH/OSLO (Nettavisen): Det gikk forrykende for seg under søndagens intervallstartende Tour de ski-etappe i italienske Toblach. Det ble til slutt Sergej Ustiugov som stakk av med seieren under søndagens thriller.

2.-plassen gikk til norske Simen Hegstad Krüger, mens Alexandr Bolsjunov tok søndagens 3.-plass.

- Det er et skremmeskudd fra Sergey Ustjugov her, konkluderte NRK-kommentator Torgeir Bjørn, idet det ble klart at «den russiske bjørnen» er tilbake i toppsjiktet.

Bolsjunov tok over ledelsen

Klæbo vant lørdagens sprint i Tour de Ski og hadde ledelsen i tour-sammendraget før søndagens renn, men etter 15 kilometer i sporet måtte 22-åringen gi fra seg ledertrøya til Bolsjunov.

Bolsjunov måtte havne på pallen for å ta igjen Høsflot Klæbo i sammendraget, noe han klarte med god margin. Han kom seks sekunder foran sin landsmann, Andrey Melnichenko, som tok 4.-plassen.

Klæbo havnet på en 12.-plass på søndagens renn.

Sundby: - En nedtur

Martin Johnsrud Sundby havnet på en 10.-plass på søndagens 15 kilometer og gikk glipp av viktige bonussekunder. Det irriterte han veldig mye.

- Det blir en resultatmessing nedtur etter hva jeg hadde håpet på. Det er alltid kjipt å oppsumere dårlige renn. Det er drit kjedelig å få dårlige resultater, særlig i en tour, sa Johnsrud Sundby til NRK etter rennet.

De resterende norske plasseringene var som følger:

5.-plass: Didrik Tønseth

13.-plass: Finn Hågen Krogh

16.-plass: Sjur Røthe

17.-plass: Emil Iversen

21.-plass: Hans Christer Holund

23.-plass: Sindre Bjørnstad Skar

Stor russisk dag

Ustjugov sørget med seieren for en russisk jubeldag i italienske Toblach. Natalja Neprjajeva vant kvinnenes 10-kilometer tre tideler foran Ingvild Flugstad Østberg.

Tour de Ski fortsetter i sveitsiske Val Müstair mandag. Da står sprint på programmet. Rittet avsluttes med jaktstart i monsterbakken i italienske Val di Fiemme søndag 6. januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.