Sesongåpningen i langrenn går som planlagt

VANT I FJOR: Petter Northug vant sprinten på Beitostølen i fjor. I år får han sjansen til å vinne den på nytt.

VANT I FJOR: Petter Northug vant sprinten på Beitostølen i fjor. I år får han sjansen til å vinne den på nytt. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Til tross for «ekstremt vær» denne høsten.

Mangel på snø på Beitostølen har gjort at den tradisjonsrike sesongåpningen i langrenn i Valdres-bygda sto i fare for å måtte avlyses.

Torsdag kveld kom imidlertid meldingen om at sesongåpningen går av stabelen som planlagt.

3,75 kilometer lang trasé

Det ble avgjort etter at TD, rennleder, Norges Skiforbund og arrangør på Beitostølen hadde møter og befaringer torsdag kveld.

Sesongåpningen blir gjennomført i en 3,75 kilometer lang trasé.

«De siste dagene er det blitt jobbet på spreng for å redde den nasjonale åpningshelga med en rekke tiltak. Det har blitt lagt ut duk, blitt saltet og det vil etter hvert blitt kjørt inn snø fra Filefjell og til uken vil man starte opp med snøproduksjon så fort temperaturen faller under 0 grader. Disse tiltakene redder langrennsåpningen,» skriver Skiforbundet i en pressemelding på deres egne nettsider.

- Ekstremt vær

- Bør det sjokkere noen at det ikke er snø på Beitostølen midt i november?

- Det er to ting som har vært spesielt i år, svarer Terje Lund, arrangementssjef i Norges Skiforbund, til Nettavisen.

- For det første kommer sesongåpningen en helg tidligere enn før, på grunn av en avtale med Skiskytterforbundet om å gjennomføre sesongåpningen to helger etter hverandre. Det andre er at været vi har hatt i år nok er mer ekstremt enn noen gang før.

Lund melder om 9-10 varmegrader på Beitostølen de siste dagene.

- Så varmt så sent har vi aldri sett tidligere, sier han.

Men nå blir det altså sesongåpning på Beitostølen likevel. Lund vet ikke hva alternativet ville vært, annet enn å avlyse sesongåpningen.

- Det eneste alternativet ville være Sjusjøen, men per i dag har heller ikke de forholdene til å arrangere Beitosprinten, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.