«Shampo»: - Årsbeste av Vålerenga

INNFRIDDE: Espen Knutsen fikk se akkurat det han ønsket seg av Vålerenga mot Lørenskog i Jordal Amfi søndag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

INNFRIDDE: Espen Knutsen fikk se akkurat det han ønsket seg av Vålerenga mot Lørenskog i Jordal Amfi søndag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

- Dette er akkurat sånn vi vil ha det.

29.12.14 00:47

VÅLERENGA - LØRENSKOG 5-1 (1-0, 2-1, 2-1):

Vålerenga kunne ikke bedt om en bedre innledning på andre halvdel av sesongen.

Prestasjonen i søndagens nedsabling av naborival Lørenskog var noe oslogutta ikke har klart å ta fram tidligere i sesongen.

- Jeg synes det var årsbeste av gutta i dag. Vi var veldig gode, sier trener Espen «Shampo» Knutsen til Nettavisen.

Et mål av Brian Ihnacak, assistert av nykommerne Simon Gamache og Francois Fortier, staret scoringene. Det åpnet en god kveld på jobben for den canadiske trioen.

Førstemålet kom etter at Lørenskog hadde fått et mål feilaktig annulert, ifølge TV2-ekspert Bjørn Erevik.

Overkjøring

Men om tabelltoeren kanskje hadde fortjent den første scoringen, fortjente Kenneth Larsens gutter ikke å få med seg særlig mer fra Jordal Amfi.

Innsatsen fra Lørenskog virket tafatt i store deler av kampen der Vålerenga vant skuddstatistikken med hele 48-26. I andre periode fikk hjemmelaget registrert hele 21 skudd mot LIK-buret.

- Vi pressa på med mye angrep i den andre perioden, og i vår egen statsitkk hadde vi 41-16 i antall skudd etter to perioder. Og Lørenskog er et veldig godt lag, understreker VIF-trener Knutsen i samtale med Nettavisen.

Med dagens spillertropp mener treneren at Vålerenga har fått en bredere stall med klarere rollefordelinger i laget. «Shampo» håper laget kan å bygge videre på søndagens seier og klatre fra den skuffende sjetteplassen på tabellen.

Minst like gledelig for ham som 5-1-seieren, var det at spillerne som normalt skal produsere scoringer gjorde nettopp det mot Lørenskog.

Gjengangere

- De gutta som skal score mål, scorer også alle målene våre i dag. Dette er akkurat sånn vi vil ha det, poengterer Espen «Shampo» Knutsen overfor Nettavisen.

Backen Daniel Sørvik doblet VIF-ledelsen tidlig i andre periode, med assist fra Morten Ask og hjemvendte Mathias Trygg. Senere i samme periode ordnet Trygg 3-0 etter forarbeid av Ask og Sørvik.

(artikkelen fortsetter under bildet)

DOBBEL: Francois Fortier jubler for et av sine to mål for Vålerenga i lokaloppgjøret mot Lørenskog søndag. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)


David Laliberté reduserte én gang i et Lørenskog-overtall, men nærmere kom aldri romerikingene. To fulltreffere av Francois Fortier sørget for storseier til Vålerenga.

- Det var viktig for oss å starte så bra. Jeg synes både Fortier, de andre nye - og egentlig alle på laget - er gode i dag, sier «Shampo».

Trygg-slakt

I Lørenskog-leiren var man tvert imot pinlig berørt over det svake prestasjonsnivået i første ligarunde etter landskampene og juleoppholdet.

- Vi kommer aldri opp på nivået vi må ha i disse kampene, og da blir det pinlig til slutt. Vi stresser for mye i avgjørende situasjoner og våger ikke helt å gjøre de tingene vi må. Det er vi nødt til, selv om det er 4500 tilskuere på Jordal.

- Som vi har sett flere ganger, er bunnivået vårt er altfor lavt, uttaler Mats Trygg til Lørenskogs nettsted.

Øvrige resultater i Getligaen søndag:
Kongsvinger Knights - Frisk Asker 1-2 e.f. (0-1, 1-0, 0-0, 0-1)
Stavanger Oilers - Sparta 6-3 (0-1, 2-0, 4-2)
Stjernen - Manglerud Star 9-1 (2-0, 4-0, 3-1)
Lillehammer - Storhamar 1-5 (0-2, 0-3, 1-0)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.