Shampo håper trenden snur

TRENDEN SNUR? Espen Shampo Knutsen var fornøyd med hva han så av eget lag i 3-2-seieren borte mot Lillehammer søndag.

TRENDEN SNUR? Espen Shampo Knutsen var fornøyd med hva han så av eget lag i 3-2-seieren borte mot Lillehammer søndag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Vålerenga er tilbake på vinnersporet i GET-ligaen.

LILLEHAMMER - VÅLERENGA 2-3:

Vålerenga har denne høsten imponert i Champions Hockey League, men har hatt en elendig start på den hjemlige serien.

Før søndagens bortekamp mot Lillehammer, så ledet GET-ligaen før denne runden, lå Oslo-laget på syvende plass i serien, med kun seks poeng etter de første fem kampene.

Men borte mot Lillehammer fikk de endelig uttelling foran mål.

Lagseier
- Jeg er veldig fornøyd i dag. Det var en ordentlig lagseier, og det var viktige poeng, forklarer Vålerenga-trener Espen Shampo Knutsen til Nettavisen etter kampen.

Han var lettet over å se en helt annen innstilling hos sine spillere i dag, enn hva han har fått se tidligere i sesongen.

- Alt var bedre i dag. Jeg synes vi var mer «på» i dag. Spillerne kriger mer, gjør færre feil, og vi dekker flere skudd. Alle de småtingene som vi må gjøre, fortsetter han.

Han håper den svake trenden de har vært inne i er i ferd med å snu.

- Ja, jeg håper det. Vi var gode mot Manglerud Star i forrige kamp, og vi var gode i dag. Vi skjønner vel mer og mer om hva som må til for at vi skal vinne kamper.

- Vi har byttet om litt på rekkene, og vi har prøvd nye rekkekombinasjoner som ser ut til å fungere bedre. Vi har de spillerne vi har, og de gjør som regel sitt beste, fortsetter han.

Han forklarer forskjellen på storspillet i Champions Hockey League med svakt spill i hjemlig liga på følgende måte:

- Det er to vidt forskjellige type kamper. I CHL er vi fornøyd med å forsvare oss. Her hjemme må vi fremover i banen og produsere mer. Det er det som har vært problemet vårt, at vi ikke har kommet i gang med å score mål. Det har vært for få angrepsspillere som har scoret mål, forklarer han.

Jevn kamp
Søndagens kamp ble vunnet etter at Daniel Sørvik sendte Vålerenga opp i ledelsen mot slutten av førsteperioden.

46 sekunder inn i midtperioden doblet samme mann ledelsen, før Lillehammer slo tilbake med to scoringer av John Armstrong og Dag Morten Wehn.

Tre minutter inn i sisteperioden sørget Morten Ask for at bussturen tilbake til Oslo ble noe lettere for Vålerenga, etter at han sørget for 3-2-seier.

ØVRIGE RESULTATER:
Manglerud Star - Lørenskog 1-5
Sparta Sarpsborg - Frisk Asker 3-2


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.