Shampo tok alvorsprat med «kjepphøye» spillere

SLO TILBAKE: Espen Shampo Knutsen var godt fornøyd med seieren over Lørenskog.

SLO TILBAKE: Espen Shampo Knutsen var godt fornøyd med seieren over Lørenskog. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Vålerenga slo tilbake etter grusom serieåpning.

13.09.14 19:33

LØRENSKOG - VÅLERENGA 2-4:

I serieåpningen av Getligaen gikk Vålerenga på et forsmedelig tap hjemme mot Storhamar Dragons. Det likte VIF-sjef Espen Shampo Knutsen dårlig.

Etter kampen slaktet han egne spillere og mente VIF-gutta trodde de var «så fenomenale», fordi de spiller i Champions League. Shampo på sin side mente imidlertid ikke at spillerne var så fenomenale og snakket om ydmykhet.

Lørdag fikk Vålerenga-treneren svar på tiltale da hans gutter vant 4-2 i møtet med rival Lørenskog. Shampo var svært fornøyd med innsatsen denne gang.

- Har snakket
Det er han tydelig på overfor Nettavisen etter kampslutt.

- Jeg er veldig fornøyd. Det var en bra match. I hvert fall de første 40 minuttene. I siste periode faller vi litt sammen, men vi er aldri truet, sier han.

- Hvilke grep har dere tatt etter serieåpningen?

- Vi har snakket litt sammen. Vi har snakket om måten vi skal spille på. Mot Storhamar var mange langt under den kapasiteten de er gode for. Det var ikke bra. Vi har snakket om arbeidsoppgavene våre og hva de skal være. Faller vi ned på nivået som mot Storhamar, slår vi ingen, sier han til Nettavisen.

Lørdag sto det 4-0 allerede etter to perioder. Daniel Sørvik sendte VIF i ledelsen i første periode, mens Tobias Lindström, Jørgen Karterud og Alexander Bonsaksen i tur og orden scoret de øvrige målene for gjestene.

I sluttperioden reduserte Christian Söderström og Steffen Thoresen.

- Trenger tid
Shampo sier han mest av alt er fornøyd med laginnsatsen lørdag.

- Vi slipper til få sjanser og leder 4-0 etter 40 minutter. Det er takket være god taktisk jobbing og bra arbeidsinnsats av gutta, sier treneren.

Det er likevel et stykke igjen til toppformen, mener treneren.

- Ja, vi er litt unna. Det er flere spillere som av forskjellige grunner ikke har spilt mye den siste tiden, så vi trenger nok noen matcher til. Om rundt 14 dager så kan vi nok se hva vi er gode for, sier Vålerengas trener.

- Det er mange poeng som kan gå tapt på den tiden?

- Ja, vi får håpe vi kan skrape med oss så mange som mulig.

Shampo mener fortsatt det er Stavanger Oilers som er storfavoritt i år.

- De har best økonomi, best hall og best tropp, så de er favoritter. Det er lagene med bredest tropp som slipper nedturene i løpet av en sesong.

Stavanger-laget gikk likevel på en smell lørdag da det ble tap for Sparta. Gutta fra oljebyen tapte hele 6-3 i møtet med Sarpsborgs iskrigere.

Øvrige resultater lørdag:
Lørenksog - Vålerenga, 2-4
Storhamar - Lillehammer, 1-4
Sparta Sarpsborg - Stavanger Oiler, 6-3

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.