*Nettavisen* Sport.

Sjekk de vanvittige Zucca-tallene

SCORET: Mats Zuccarello Aasen vartet opp med scoring og assist. Foto: Bill Kostroun (Ap / NTB scanpix)

Når Mats Zuccarello Aasen plukker poeng, vinner New York Rangers.

03.02.15 06:55

Mats Zuccarello Aasen var en av de toneangivende spillerne på isen da hans New York Rangers slo Florida Panthers med 6-3 natt til tirsdag.

Zuccarello noterte seg både for scoring og assist i møtet.

Dette betyr at Rangers har vunnet alle de seks siste kampene hvor Zuccarello har notert seg for poeng. Klubben har også vunnet 12 av de 13 siste kampene der den tidligere Frisk Asker-spilleren har plukket poeng.

- God følelse
Resultatet betyr at Rangers nå står med 62 poeng etter 48 poeng og laget fra storbyen er godt på vei mot en plass i årets Stanley Cup-sluttspill.

- For det meste spilte vi slik vi ønsket, med stort tempo. Vi snakket om det før kampen. Sist vi møtte Florida hadde vi ikke nok fart. Det var viktig med en god start, men i dag følte vi vel at de var best de første fem-seks minuttene. Etter at vi utlignet til 1-1, var vi i gang, sier keeper Henrik Lundqvist.

- Etter andre periode satt vi også igjen med en god følelse. Vi hadde mer å gi. Igjen snakket vi om tempo og hvordan vi skulle spille. Vi fulgte den planen i tredje periode og det så bra ut, forteller den svenske burvokteren.

Det var 15.58 minutter inn i sluttperioden at Zuccarello fant nettet. Oslogutten var våken framme rundt Florida-keeper Roberto Luongo og trillet pucken i mål. Chris Kreider var nest sist på pucken ved scoringen.

Mye istid
Scoringen ga Rangers en 5-3-ledelse.

- Jeg er mer en tilrettelegger, så jeg bryr meg egentlig ikke om hvem som scorer. Men jeg kan jo føle presset fra dere (mediene) og alle rundt, så jeg vil jo selvsagt score flere. Det er fint å få et mål nå og da, sier Zuccarello ifølge Rangers' hjemmeside.

Den norske ishockeystjernen var også nest sist på pucken tidlig i andre periode da Rangers gikk opp i en 2-1-ledelse ved Kevin Hayes.

Rick Nash (to mål), Marc Staal, og Dan Boyle scoret de øvrige målene for Rangers. Aleksander Barkov, Dave Bolland og Brandon Pirri scoret for Florida.

Zuccarello fikk totalt 14 minutter og 20 sekunder på isen, men til tross for både mål og assist endte han til slutt på én minus i pluss-minus-statistikken.

Se høydepunkter (med tillatelse fra Viasat):

HTML EMBED


Målkongen Nash
Rangers' nummer 36 står nå bokført med åtte mål og 18 assists så langt denne sesongen i grunnserien. Det gir 26 poeng fra 46 kamper.

I NHLs poengstatistikk er nordmannen totalt nummer 142.

Det er Rick Nash som har plukket flest poeng i New York-klubben denne sesongen med sine 46 på 48 kamper. Martin St. Louis følger som nummer to, mens Derick Brassard er nummer tre. Zuccarello er nummer seks i klubben.

Nash passerte 30 mål i møtet med Florida.

- Det er en fin prestasjon. Det viser bare hvor gode rekkekompisene mine er og hvor bra laget spiller. Personlig suksess kommer imidlertid alltid etter lagets suksess, sier Nash om målene etter kampen.

Mats Zuccarello Aasen har slitt med sykdom (influensa) den siste tiden, men natt til tirsdag så han ut til å være tilbake i godt slag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag