Sjekk den unike Northug-statistikken

STERKE TALL: Petter Northug vinner mange etapper i Tour de Ski.

STERKE TALL: Petter Northug vinner mange etapper i Tour de Ski. Foto: Christof Stache (Afp / NTB scanpix)

Nordmannen herjer i Tour de Ski, men har aldri vunnet sammenlagt.

Petter Northug har havnet på pallen i 27 av de 62 etappene han har gått hittil i sin Tour de Ski-karriere. Likevel har han paradoksalt nok aldri vunnet sammenlagt.

Northug er sammen med italieneren Giorgio Di Centa den eneste som har fullført de 62 enkeltetappene som er gjennomført siden Tour de Ski ble arrangert første gang i 2006/2007-sesongen.

Da er de to etappene i Oberstdorf 3.- og 4. januar inkludert.

Northug har totalt tolv etappeseirer, og det er sju flere enn tsjekkiske Lukas Bauer, som har nest flest i klassen for menn.

Petter Northug har også sju 2.-plasser og sju 3.-plasser. Totalt 27 pallplasser står det enorm respekt av.

Sliter i monsterbakken

Tour de Ski er et konsept som passer nordtrønderen perfekt, dog med et eneste viktig unntak, og det er at den siste monsterbakken Alpe Cermis i Val di Fiemme ikke er skapt for hans relativt store legeme. Den har til nå hindret ham i å ta hjem kula som bevis på at han er best i sammendraget.

Dario Cologna er motsatsen. Han har totalt bare fem etappeseirer, men har til gjengjeld tre sammenlagtseirer. Cologna er blant favorittene til å vinne på ny i år, men Northug har ennå ikke gitt opp å vinne sammenlagt han heller og er innstilt på å prøve på nytt.

Bjørgen bak Kowalczyk

I kvinneklassen er polske Justyna Kowalczyk den klart mestvinnende med sin fire sammenlagtseirer og 14 etappeseirer. Hun har også seks 2.-plasser og åtte 3.-plasser.

Marit Bjørgen er den som følger nærmest. Bjørgen har åtte etappeseirer, seks 2.-plasser og seks 3.-plasser.

I likhet med Northug har heller ikke Bjørgen klart å vinne sammenlagt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.