*Nettavisen* Sport.

Sjekk hvem Lund Svindal frykter i VM

MED BLIKKET MOT NY SESONG: Aksel Lund Svindal etter fysisk trening med herrelandslaget i alpint på idrettsbanen nedenfor Olympiatoppen ved Sognsvann i Oslo onsdag formiddag. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Aksel Lund Svindal & co. har startet oppkjøringen til VM-sesongen.

- Jeg tenker lite på VM akkurat nå. Nå er det hver eneste trening som står i fokus. Målet er hele tiden å kjempe i toppen. Så blir VM og en sammenlagtseier i verdenscupen naturlige mål underveis, hvis jeg er i posisjon til det, sa Aksel Lund Svindal til NTB.

Denne uken har alpinistene hatt samling i Oslo hvor det er gjort fysiske og medisinske tester av utøverne. Onsdagens trening var av det lette slaget ettersom utøverne hadde sin tøffe «Ironman»-test dagen før.

Alexander Aamodt Kilde var best. Han snuste på Kjetil André Aamodts gamle rekordnotering. Det var litt vanskelig å sammenligne ettersom et par av øvelsene var litt annerledes tidligere.

- Jeg hadde en bra test i fjor, og jeg hadde nok en minst like bra test denne gangen. Jeg satte personlige rekorder i noen øvelser, men jeg er nok noen kilo tyngre som dro litt ned i noen av øvelsene. Men jeg er der jeg skal være, og formen er bra, sa Svindal.

Norske VM-forhold

VM i Vail, Colorado i begynnelsen av februar kan bli et mesterskap nærmest på hjemmebane for de norske alpinistene. I Vail og Beaver Creek er forholdene i bakken og omgivelsene rundt noe de norske alpinistene trives godt i. De har også gjort det veldig bra gjennom årene.

Det var i Vail i 1999 at Lasse Kjus hadde sitt store mesterskap med medaljer i alle disiplinene. Det ble to gull og tre sølv.

- Vail og Beaver Creek er steder hvor jeg trives godt. Jeg kjenner bakkene både på godt og vondt, mest på godt vil jeg si, sa Aksel Lund Svindal.

Han har fire seirer, fire annenplasser og tre tredjeplasser fra løypa «Bird of Prey». I 2007 hadde han derimot et stygt fall der som nær kostet ham karrieren.

- Det er nok mange som vil forsøke å slå meg. Naturligvis er det jo Kjetil (Jansrud). Det er også mange andre. Østerrikerne med Mathias Maier i spissen, sveitserne har kommet seg, og så er det alltid noen amerikanere og canadiere som vil være med når det er snakk om mesterskap, sier Svindal.

På snø

I midten av neste uke drar fartsgutta Svindal og Jansrud til Italia og teknikerne til Saas-Fee i Sveits for å kjøre på snø. Der blir det mest testing av utstyr slik at man slipper å dra med seg så mye til snøsamlingen i Sør-Amerika fra slutten av august til begynnelsen av oktober.

Både teknikerne og fartskjørerne drar da til samme sted. Denne sesongen stiller Norge med sju mann til verdenscuprennene.

Det blir Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud, Alexander Aamodt Kilde, Henrik Kristoffersen, Leif Kristian Haugen, Jonathan Nordbotten og Sebastian Foss Solevåg. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.