RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekk spørsmålet som fikk Zuccarello til å flire

TROR IKKE: Mats Zuccarello regner ikke med å bli en av de tre kapteinene i New York Rangers.
TROR IKKE: Mats Zuccarello regner ikke med å bli en av de tre kapteinene i New York Rangers. Foto: Ronnie Smith (Mediehuset Nettavisen)
- Jeg tviler ganske sterkt på det, konstaterer han.

BISLETT (Nettavisen): Forrige sesong ble en stor suksess for New York Rangers i National Hockey League (NHL), da broadwaylaget spilte seg helt fram til finale i Stanley Cup. Det klarte Rangers uten en kaptein i laget.

Etter at Ryan Callahan ble byttet bort med Martin St. Louis, valgte trener Alain Vigneault å kjøre videre uten å gi C-en til en annen spiller.

I sommer har fansen til New York Rangers selvfølgelig spekulert i hvem som blir lagets neste kaptein.

Tror på McDonagh

En av de store supporterbloggene har trukket fram Mats Zuccarello som en god kandidat til å få en C for «captain» på brystet, og som en strålende kandidat til å få en A for «alternate captain» (Det er vanlig at lagene i NHL har én C og to A-er, red. anm.).

- Det er hyggelig, det, men jeg tviler ganske sterkt at jeg får en C på brystet. A også, for den saks skyld. Men det er hyggelig å bli nevnt, da, flirer Mats Zuccarello når Nettavisen tar opp temaet.

Oslogutten er nok ikke blant de aller heteste kandidatene.

- Hvem er den naturlige kapteinen?

- Jeg tror det er mange på laget. Ut i fra fremtid, er det kanskje Ryan McDonagh. Du har flere som har vært i klubben lenge. Dan Girardi. Marc Staal. Det er vanskelig å si én. Hvis du spør hvem jeg tror, så har jeg tro på at det kan bli McDonagh, i og med at han har signert en langtidskontrakt og er en av lederne våre på isen.


Richards blir savnet

Veteransenteren Brad Richards hadde i praksis kapteinsrollen etter at Callahan forsvant. I sommer har også han blitt borte. New York Rangers tok ikke sjansen på å sitte fast med hans ekstremt dyre og langvarige kontrakt, og benyttet seg av sjansen til å gjøre en såkalt «compliance buy-out».

Dette førte til at Rangers frigjorde midler under lønnstaket i NHL, og dermed kunne investere i andre spillere. Stjernebacken Dan Boyle er for eksempel hentet inn for å bedre lagets overtallsspill.

- Der har du businessdelen av idretten. Forhåpentlig kan dette gjøre at laget blir bedre, sier Zuccarello til Nettavisen.

- Hvor viktig var Brad Richards for dere i fjor?

- Han var en viktig brikke i laget, spesielt utenfor banen. Han har vært med på mye og vet hva det handler om. Han var en leder i garderoben. Det er klart han kommer til å bli et savn.

Sluttspill er hovedmålet

- Hvordan ser du på New York Rangers nå kontra i fjor?

- Det er vanskelig å si. Vi får se hvordan det går når laget har satt seg. Målet er helt klart å komme til sluttspill. Det var nok ingen som trodde at vi skulle komme til finalen i fjor, heller, så alt kan skje. Det viktigste er å komme seg blant de åtte beste, og i sluttspillet i fjor viste vi at alt kan skje, understreker 26-åringen overfor Nettavisen.

Fjorårssesongen gir selvfølgelig klubben selvtillit.

- Vi har fått inn noen bra spillere. Det er helt klart synd å miste gode lagkamerater og venner, men det er en del av gamet. Vi får håpe at vi kan få til en god sesong og komme til sluttspill. Det må være det første målet vårt.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere