RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjøen: - Uten Bardal hadde det blitt kjedelig å se hopprenn

Anders Bardal har nærmest holdt norsk hoppsport oppe alene de siste årene. Nå stjeler 18-åringen Phillip Sjøen litt av oppmerksomheten.
Anders Bardal har nærmest holdt norsk hoppsport oppe alene de siste årene. Nå stjeler 18-åringen Phillip Sjøen litt av oppmerksomheten. Foto: Norges skiforbund (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Anders Bardal har nærmest holdt norsk hoppsport oppe alene de siste årene. Nå stjeler 18-åringen Phillip Sjøen litt av oppmerksomheten.

Fagerstrand-gutten ble nummer to i sommerens Grand Prix sammenlagt og byr hele tiden på seg selv. Det blir lagt merke til. Sjøen trives i rampelyset.

– Det er hyggelig det. Jeg er ung og kommer nok inn som et friskt pust. De fleste der er jo over 30 år og har unger og sånn. Det er kjempehyggelig så langt, men så får vi heller ta negativ omtale den dagen resultatene ikke er like bra, sier Sjøen.

Kjedelig uten Bardal

Han blir omtalt som en som «kommer gjennom TV-ruta».

– Det er hyggelig å høre at man har en ok formidling og at de som sitter hjemme får lyst til å følge med på skihopping, sier Sjøen til NTB.

– Har norsk skihopping vært litt sidrumpet de siste årene?

– Det er klart at uten Bardal hadde det blitt kjedelig å se hopprenn, tror jeg. For han har virkelig stått på for norsk hoppsport de siste årene. Det har vært litt mangel på resultater bak ham. Da kan det bli litt kjedelig i lengden. Nå ser det ut til at vi er på riktig vei. Flere hopper på ski, og da blir det mer spennende å følge med i vinter, mener Bækkelaget-hopperen.

Inn i vest

Gutten fra Nesodden har lagt merke til at Haugesunds Avis omtaler ham som «Karmøy-hopper».

– Det er farfar som er fra Karmøy. De så vel på Sjøen-navnet, som jo har hoppet på ski. Jeg har også lest at jeg er Karmøy-hopper, men jeg har ikke vært der mer enn to ganger selv. Det er vel noen langt ute i slekten som hører til på Karmøy. Jeg er født og oppvokst på Nesodden og er absolutt Fagerstrand-gutt, humrer Sjøen.

– Men all PR er god PR, sies det. Dette klager jeg selvfølgelig ikke på. De får gjerne omtale meg som Karmøy-hopper, fortsetter Sjøen som fikk nettavisene til å gå varme etter sitt stygge fall i Klingenthal i verdenscupåpningen.

Allsidig

I barne- og ungdomsårene har Phillip Sjøen vært innom mange forskjellige idretter.

– Jeg har trent mye rart. Mye turn, golf, karate, hallidretter, boksing og fotball. Det er turn som har hatt mest betydning for meg. Jeg har vært heldig. Jeg har en god base for å bli en god skihopper, sier Sjøen.

– Hvorfor falt valget til slutt på hopp?

– Hopp ga meg mer enn fotball. Farfar dro meg med i bakken for mange år siden. Han har 40 år i hoppbakken. Da ble det naturlig å bli med. Og det har bare fortsatt. Det er noe mestringsfølelsen og den glede det gir med gode skihopp etter mye trening. Jeg har også hoppet dårlig på ski, og når du endelig får resultater så veier det opp for alle regnværsdagene, sier Sjøen.

Hopptalentet gjør verdenscupcomeback i Engelberg til helgen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere