RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjøen må vente på å fly

REISER HJEM FOR Å TRENE: Phillip Sjøen må vente på sin skiflygingsdebut.
REISER HJEM FOR Å TRENE: Phillip Sjøen må vente på sin skiflygingsdebut. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Hopperne Andreas Stjernen og Joachim Hauer tar Phillip Sjøen og Anders Bardals plasser i årets første skiflygingsrenn i Kulm.

Både Sjøen og Bardal leverte skuffende resultater i den tysk-østerrikske hoppuka. Derfor drar de nå hjem for å finne formen foran rennene i polske Wisla om halvannen uke.

Mens det for Bardal handler om å finne ut av små tekniske detaljer, fokuserer Sjøen på mengdetrening. Etter skaden han pådro seg i Klingenthal i verdenscupåpningen, har det kun blitt 50 hopp på snø. Han skulle helst hatt de tredoble.

- Det er for lite når du skal henge med i en hoppuke, sa han til NTB.

Ombygging

Andreas Stjernen har hele seks topp ti-plasseringer i verdenscupen i skiflyging. Joachim Hauer får på sin side sin skiflygingsdebut i østerrikske Kulm. 24-åringen har levert sterke resultater i norgescupen hvor han vant begge rennene på Rena forrige helg.

Etter siste ombygging i fjor har bakken i Kulm en bakkestørrelse på 225 meter – nesten 15 meter mer enn den eksisterende bakkerekorden satt av Gregor Schlierenzauer (215,5 m).

Dette er de norske hopperne som reiser til Kulm:

Anders Fannemel, Anders Jacobsen, Rune Velta, Daniel André Tande, Johann Forfang, Joachim Hauer og Andreas Stjernen.

Det er trening torsdag, kvalifisering fredag og renn både lørdag og søndag.

Tre jenter

I Japan skal de norske hoppjentene kjempe om verdenscuppoeng for første gang siden Lillehammer tidlig i desember. Anniken Mork, Line Jahr og Maren Lundby skal representere de norske fargene.

Både Anne Odine Strøm og Anette Sagen prioriterer trening på hjemmebane foran rennene i Oberstdorf. For Strøm er hovedmålet junior-VM i Almaty 1.-8. februar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere