RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjøen med suveren seier

VANT: Phillip Sjøen var strålende fornøyd etter seieren i Japan.
VANT: Phillip Sjøen var strålende fornøyd etter seieren i Japan. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
- Moro å få det til så bra i dag.

Phillip Sjøen tok sin første seier i kontinentalcupen på overlegent vis lørdag. Hopptalentet vant i Sapporo med 23,6 poengs margin.

19-åringen gjorde svev på 134 og 141,5 meter. Spesielt annethoppet var i en klasse for seg. Sjøen vant foran amerikanske William Rhodas, mens Kenneth Gangnes ble nummer tre.

- Utrolig moro. Hoppinga stemmer utrolig bra, og dette er noe av det beste jeg noen gang har gjort i bakken. Målsettingen er at jeg klarer å hoppe på dette nivået fremover, sa Sjøen etter den solide seieren.

Allerede søndag står et nytt renn i storbakken i japanske Sapporo på programmet. Om en uke kommer den øvrige hoppeliten til Japan, og Sjøen får dermed igjen sjansen til å vise seg fram i verdenscupen.

- Dette blir kjempespennende. Moro å få det til så bra i dag, også får vi se hvor langt det holder både søndag og neste helg. Primært tenker jeg ikke plasseringer. Det viktigste for meg er å få til stabiliteten i bakken, mener Sjøen.

Sportssjef Clas Brede Bråthen er imponert over unggutten. – Han er i nærheten av sitt toppnivå etter en treningsperiode etter hoppuken, og det er jo selvsagt gledelig med tanke på det som skal skje senere i år, sier Bråthen.

Med lørdagens tredjeplass tok Gangnes over sammenlagtledelsen i kontinentalcupen. Han har et 21 poengs forsprang på slovenske Miran Zupancic. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere