*Nettavisen* Sport.

Sjøen falt fra topplassering i Sveits

FALT: Phillip Sjøen falt fra en topplassering i Sveits. Her møtte han Nettavisen rett før han dro til Sommer Grand Prix-rennet. Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

- Vi har en jobb framover.

Skihopperen Phillip Sjøen falt fra en topplassering i lørdagens Sommer Grand Prix-renn i sveitsiske Einsiedeln. Daniel André Tande ble beste nordmann på 9.-plass.

Sjøen blir ansett for å være et av de mest lovende hopptalentene i Norge, men var sjanseløs på en plassering blant de aller beste etter lørdagens fall. Etter to av tre omganger lå Sjøen på en god 6.-plass. Han falt til 19.-plass til slutt.

- Han klarte ikke å lande. Vi har en jobb framover med det. Uansett har Phillip levert så mye bra i det siste som vi må glede oss over, sa landslagstrener Alexander Stöckl.

LES OGSÅ:- Han er norsk hoppsports fremtid

Daniel André Tande har vært ute av landslagsvarmen etter Sotsji-OL, men leverte best av nordmennene i Sveits med sin 9.-plass.

- Daniel gjør sakene sine bra. Det er ekstra gøy at både Phillip og Daniel presser de etablerte på landslaget. Jeg håper det gir motivasjon til resten av laget, sier Stöckl.

Andreas Stjernen endte på 15.-plass lørdag, mens Tom Hilde ble nummer 23 og Anders Fannemel nummer 24.

Den første omgangen ble hoppet fredag og fungerte både som kvalifisering og første omgang i rennet. Det nye poengsystemet skal gjelde for skiflygingsrenn og testes under Sommer Grand Prix. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag