*Nettavisen* Sport.

Skandalekampen annulleres- Oilers raser

NY KAMP: Den første semifinalen i sluttspillsserien mellom Stavanger og Vålerenga annulleres. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Ishockeyforbundet melder at Vålerengas protest har blitt tatt til følge.

21.03.15 23:26

Stavanger Oilers vant 4-3 i første semifinale mot Vålerenga fredag kveld, men en svært omdiskutert scoring sørget for at Vålerenga la inn protest og krevde at kampen skulle spilles på nytt.

Lørdag kveld melder Norges Ishockeyforbund på sine hjemmesider at man har besluttet å annullere resultatet etter å ha tatt Vålerengas protest til følge.

Semifinaleserien starter nå med kamp i Oslo søndag, og etter det blir det to kamper i Stavanger. Resten av serien spilles i annenhver by som planlagt.

Oilers raser
Det reageres det sterkt på i Stavanger. – Vi aksepterer vedtaket om annulleringen, men går ikke med på å spille kamp 1 i Oslo søndag. Reglene er klare på at kamp 1, 3, 5, og 7 skal spilles på hjemmebanen til det høyest rangerte laget, sier Oilers-direktør Pål Higson ifølge Stavanger Aftenblad.

Han mener forbundet løser et regelbrudd ved å bryte en ny regel. Oilers har nå lagt inn en klage.

– Vi forventer at den behandles raskt. Altså i kveld (lørdag) eller morgen tidlig, sier han.

Higson legger til at han synes det er merkelig at Vålerenga la inn protest etter fredagens kamp. – Hele verden ser jo at det er mål. Vi ville trodd de lot sunn fornuft styre.

Mener pucken ikke var inne
Til Nettavisen forteller VIF-trener Espen Shampo Knutsen at han er glad for avgjørelsen, men understreker grunnen til at man faktisk sendte inn en protest.

- Dette går ikke på at dommerne dummet seg ut, men at det ikke går an å se tydelig om pucken faktisk var helt inne. Hadde den vært klart over streken, ville vi naturligvis ikke ha levert inn noen protest. Det er klart at jeg har Vålerenga-øyne, men hvis du spør folk fra Stavanger om de hadde satt ungene sine på at hele pucken var i mål, tror jeg ikke de kunne sagt ja til det, altså, sier Shampo til Nettavisen.

Det står dermed 0-0 i kamper og semifinaleserien fortsetter med kamp i Oslo søndag, før to kamper venter i Stavanger.

- Begynner ikke på Jordal
Oilers-trener Petter Thoresen vil derimot ikke akseptere at første kamp spilles på Jordal.

– Vi skal ha første hjemmekamp. En ting er at dommerne har gjort en feil, men vi kan ikke endre på hvem som har hjemmefordel i første kamp. Så dette må nok forbundet jobbe litt mer med, sier Thoresen til TV 2.

– Det er ikke sånn at vi bare drar ned på Jordal og begynne sluttspillet, det kommer ikke til å skje. Vi skal ikke bli straffet dobbelt opp, det skjønner jo alle.

Espen Knutsen mener at Thoresen ikke behøver å henge seg opp i hvem som spiller hjemme først.

- Nei, det synes jeg ikke at han trenger å bekymre seg over. Det skal spilles best av sju kamper, og Stavanger kommer fortsatt til å ha siste kamp hjemme, så det spiller ingen rolle, sier han til Nettavisen.

Det måtte videodømming til for å se at Martin Blakseth Huses 3-2-mål var over streken, men da dommerne valgte å ta TV-bildene til hjelp, hadde spillet allerede blitt satt i gang.

Ifølge reglene skal det ikke være lov, og det betyr at Vålerenga hadde grunn til å få omkamp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.