*Nettavisen* Sport.

Skari mener Bjørgen burde blitt vraket

KRITISK: Bente Skari mener Marit Bjørgen burde blitt vraket til sprintstafetten  OL. Foto: Montasje (/ NTB scanpix / AP)

Overrasket over uttaket på sprintstaffeten i OL.

Bente Skari (41) mener Marit Bjørgen (33) burde blitt vraket fra sprintstafetten.

OL-vinneren fra Salt Lake City i 2002 ble overrasket da Romerikes Blad fortalte henne om uttaket.

- Jeg har ikke sett det selv, men jeg ville gitt muligheten til de to beste fra sprinten, Maiken Caspersen Falla (23) og Ingvild Flugstad Østberg (23). De leverte så solid på sprinten der at jeg mener de burde fått en ny mulighet, sier nittedølen til Romerikes Blad.

Skari sier de er betydelig forskjell på en sprintstafett og den individuelle konkurransen, men at dette likevel ikke kan telle mot gullvinneren fra Fetsund.

- Det er klart det blir kortere pauser, men det synes jeg ikke skal telle mot Maiken. Hun har vist seg god i disse konkurransene tidligere. Marit er riktignok en gullkandidat i alt hun stiller opp i. Samtidig har hun hatt for vane å stå over sprintstafetten i mesterskap.

Bjørgen gikk verken sprintstafetten i OL i Vancouver i 2010 eller i verdensmesterskapene i Liberec (2009), Oslo (2011) og Val di Fiemme i fjor.

- At sprintstafetten går i klassisk bør heller ikke telle mot Maiken, snarere tvert imot. Så bare for å understreke. Jeg mener Maiken burde fått sjansen.

Les flere saker fra Romerikes Blad


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.