Luitz blir fratatt premiepengene på rundt 450.000 norske kroner. Han blir også strippet for 100 poeng i verdenscupen.

I 3152 meters høyde inhalerte Luitz oksygen mellom omgangene. Luitz ledet foran østerrikeren Marcel Hirscher etter 1. omgang, og han var også best etter to omganger.

FIS godkjenner ikke slik bruk av oksygen i forbindelse med konkurranser, selv om det er akseptert ifølge regelverket til Verdens Antidopingbyrå (WADA).

Aamodt: - Riktig å diske

Tidligere alpinist Kjetil André Aamodt mener det er riktig av FIS å diskvalifisere Luitz.

- Så lenge det står i regelverket til FIS, er det greit å diske han. Det er uansett et bra signal å gi, for jeg synes ikke sånne masker hører hjemme i idretten i det hele tatt. Du er i en gråsone med en gang, og vi skal ikke ha noen gråsoner i toppidrett, sier Kjetil André Aamodt til Nettavisen.

Aamodt tror imidlertid ikke Luitz har jukset med viten og vilje.

- Jeg ser ikke på han som en juksepave. Han har nok gjort dette i god tro, men hvis du likevel har brutt reglene, må du diskes. Sånn er det bare, konkluderer Aamodt.

Wiberg: - Vil ikke ha dette

SVT-ekspert og tidligere alpinist Pernilla Wiberg er enda mer kritisk til Luitz' inhalering.

- At det kommer opp nå er litt urovekkende, spesielt at man gjør det under konkurranse, for det var dette man ikke ville ha. Det er kjempevanskelig å kontrollere på trening og slikt. Oksygen tar man jo for å hente seg inn raskere, sa Wiberg på den svenske kanalen SVT.

Marcel Hirscher overtar seieren i konkruransen etter Luitz' diskvalifikasjon. Henrik Kristoffersen, som ble nummer fire, rykker opp til tredjeplass.

Luitz og Tysklands skiforbund kan anke avgjørelsen til Idrettens Voldgiftsrett (CAS) innen tre uker.