RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
I SENTRUM: Marte Høie Gjefsen ble flankert av Fanny Smith fra Sveits (til venstre) og Ophelie David (til høyre) fra Frankrike på seierspallen.
I SENTRUM: Marte Høie Gjefsen ble flankert av Fanny Smith fra Sveits (til venstre) og Ophelie David (til høyre) fra Frankrike på seierspallen. Foto: Arno Balzarini (Ap / NTB scanpix)

Skicross-seier til Gjefsen

Sist oppdatert:
Marte Høie Gjefsen (25) vant fredagens verdenscuprenn i fristil skicross i sveitsiske Arosa.

Gjefsen ble nummer to under torsdagens kvalifisering, og hun fulgte godt opp fredag.

I åttedelsfinalen og kvartfinalen tok hun seg greit videre selv om kjøringen ikke var helt på topp, men både i semifinalen og i finalen var hun svært sterk og utilnærmelig. Da fungerte det aller meste for henne, og hun oppnådde karrierens tredje verdenscupseier.

– Etter svak kjøring i OL er det superdeilig å få en seier. I dag hadde jeg bestemt meg for å kline til. I finalen måtte jeg jage hardt hele veien, men det holdt. Jeg har lagt ned mye jobb i sesongoppkjøringen. Det er derfor en lettelse å få til et slikt resultat, sa Gjefsen etter seieren.

Før rennet i Sveits var 4.-plass det beste hun hadde i årets verdenscup.

Landslagssjef Einar Witteveen var en lettet mann etter Gjefsens triumf.

– Vi visste at potensialet var der. Endelig fikk vi det ut i renn. Lagmessig har vi vært blant de beste i flere renn, men har manglet topplasseringen. OL var nok det dårligste rennet vi leverte, sa Witteveen.

Julie Brendengen og Josefine Cornelia Fiane røk ut i kvartfinalen fredag. For Louise Skajem ble det stopp i åttedelsfinalen.

Didrik Bastian Juell fulgte opp med 3.-plass i klassen for menn. Det var hans første plassering på pallen for sesongen. Sist gang han var blant de tre beste var i 2012.

– Dette her er utrolig deilig, og jeg trengte virkelig dette. Det er to år siden jeg var på pallen sist. Jeg prøvde å gå «all in» i OL, og derfor var jeg ekstra revansjesugen i dag, sa Juell.

Thomas Borge Lie røk ut i åttedelsfinalen og endte på 29.-plass. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere