RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skicrosskjører brakk ryggen

SKADET: Den russiske skicrosskjøreren Maria Komissarova falt stygt under trening i Sotsji.
SKADET: Den russiske skicrosskjøreren Maria Komissarova falt stygt under trening i Sotsji. Foto: Mike Blake (Reuters)
Sist oppdatert:
- Operasjonen varte i seks og en halv time, og legene gjorde alt de kunne.

Den russiske skicrosskjøreren Maria Komissarova ble operert i seks og en halv time etter at hun brakk ryggen under trening i OL-bakken lørdag.

Tilstanden etter operasjonen betegnes som stabil, men alvorlig. Legene sier at det er for tidlig å komme med en prognose.

23-åringen falt på det tredje hoppet i den 1200 meter lange skicrossløypa. Hun ble i all hast brakt til sykehus, der legene undersøkte henne og umiddelbart besluttet å operere.

- Den første diagnosen var et luksasjonsbrudd i den 12. ryggvirvelen, og diagnosen ble bekreftet under operasjonen, meldte Russlands fristilforbund i en uttalelse. Luksasjonsbrudd betyr at virvlene er forskjøvet i forhold til hverandre.

- Operasjonen varte i seks og en halv time, og legene gjorde alt de kunne. Den ødelagte delen av virvelen ble reparert og metallimplantat satt inn. Tilstanden er stabil, men alvorlig. Hun er ved bevissthet.

Venter med prognose
I uttalelsen står det at ingen prognose kan gis før om tre-fire dager. Ved slike brudd er det stor fare for ryggmargsskader.

- Sannsynligvis vil hun trenge en ny operasjon om et par uker, sto det.

Ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået R-Sport var Komissarova ved bevissthet da hun kom til sykehuset. Hun klaget over sterke smerter.

- Vi føler med utøveren og holder kontakt med sykehuset. Alt vi vet er at hun opereres nå. Vi håper at operasjonen er vellykket og at hun kommer tilbake, sa IOK-president Thomas Bach.

- Sporten hennes inneholder en viss risiko. Den kan vi aldri fjerne, sa han.

Slappet av
Stedet der Komissarova falt skal ikke være i et av de vanskeligste partiene.

- Det ser ut som hun forberedte seg til den vanskeligste delen, slappet litt av og ble skadet, sier Russernes fristilsjef Jelena Vorona til avisen Sport Express.

En rekke utøvere er blitt skadd så langt i Sotsji-lekene, men Komissarovas skade er den klart mest alvorlige.

23-åringens beste resultat var en 2.-plass i et verdenscuprenn i 2012. Hun var ikke regnet som medaljekandidat i OL-konkurransen fredag. Likevel hadde hun fått overskrifter ved å stille lettkledd opp i en bildeserie. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere