RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skiforbundet: - Uriktige påstander fra Northug


SLÅR TILBAKE: Norges Skiforbund reagerer på Petter Northugs pressemelding.
SLÅR TILBAKE: Norges Skiforbund reagerer på Petter Northugs pressemelding. Foto: Jon Olav Nesvold
Sist oppdatert:
Reagerer på skikongens pressemelding.

Denne uken ble det kjent at Norges Skiforbund og Petter Northug ikke har kommet til enighet om en representasjonsavtale for den kommende sesongen. Det betyr at Northug ikke får gå i verdenscupen.

Tirsdag brøt Northug selv for første gang stillheten og sendte ut en pressemelding der han forklarer hvordan han har opplevd prosessen.

Northug skriver blant annet at han har opplevd løftebrudd fra Skiforbundet og at de lovnader han fikk i 2013 ikke har blitt holdt.

Det var i 2013 at Northug først brøt med landslaget.

Norges Skiforbund svarte ikke da Nettavisen henvendte seg for en kommentar tirsdag, men har nå svart i form av en pressemelding.

- Med utgangspunkt i alle møter og kommunikasjon som har vært i saken siden 2013, er vi svært overrasket over uriktige påstander fra Petter Northug, sier generalsekretær Stein Opsal i Norges Skiforbund.

- Dette skyldes kanskje at han selv ikke har deltatt i et eneste møte siden 30. april 2013, legger generalsekretæren til i denne saken.

Northug skal ha ønsket en lik avtale som den han hadde med landslegt i 2013, mens forbundet skal ha ønsket en avtale lik den partene hadde i fjor. Norges Skiforbund skriver følgende om sitt tilbud til Northug:

«Avtalen han ble tilbudt nå er den samme som sist sesong og gir Petter Northug kommersielle fordeler og sportslig frihet som ingen andre landslagsløpere har. Skiforbundet har vært og er positive til sportslige individuelle tilpasninger og langsiktige avtaler. Flere landslagsløpere har dette i dag», heter det i pressemeldingen.

I pressemeldingen henviser også Petter Northug til en lovnad fra tidligere langrennssjef Åge Skinstad.

- Det er ingenting i den skriftlige redegjørelsen som ikke kjent for begge parter, og som ikke er fulgt opp senere, sier Skinstad om det.

Norges Skiforbund vil ikke gi ytterligere kommentarer i kveld, men vil komme utfyllende kommentarer i løpet av onsdag, opplyses det.

Det er følgende avsnitt i Northugs pressemelding det spesielt reageres på:

«I tiden etter at jeg tok min beslutning våren 2013, har Skiforbundet gått bort fra både sine løfter og endret reglene og tolkningen av dem for å tvinge meg tilbake til landslaget. Landslaget og måten det drives på er fantastisk – men jeg passer ikke inn i modellen. Jeg får mer treningsro, energi og motivasjon på utsiden.

Jeg er ikke tatt ut på landslaget og ber om at jeg heller ikke blir det. Dermed kan jeg være representasjonsløper og behandles likt som alle andre utenfor landslaget og ber ikke om særordninger. At jeg selv tar ansvar og kostnader for sommertrening, sesongoppkjøring, skitesting, trenere, medisinsk apparat, høydeopphold – ja alt det som IKKE handler om å gå renn. Selvsagt skal jeg delta på de premisser som gjelder alle andre som da går for Norge. Inkludert å være lojal overfor landslagets sponsorer når jeg representerer».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere