*Nettavisen* Sport.

Skiforbundet møtte Northug

MØTE: Norges Skiforbund og Petter Northug møttes fredag. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)

Men partene kom ikke til noen løsning.

Norges Skiforbund og Petter Northug hadde møte fredag. I en pressemelding fra skiforbundet blir det understreket at det var et positivt møte.

Men det står også at partene ikke kom fram til noen konklusjon med tanke på hva som skal skje videre. Partene skal imidlertid vurdere om det er grunnlag for ytterligere dialog de neste dagene.

«Det var et positivt møte, der partene hadde en grundig gjennomgang av situasjonen», heter det i pressemeldingen fra skiforbundet.

Så vidt NTB erfarer hadde Northug med seg manager Are Sørum Langås og en advokat på møtet, mens skiforbundet var representert med president Erik Røste, generalsekretær Stein Opsal og Torbjørn Skogstad, som er leder i langrennskomiteen.

Møtet kom i stand etter at det ble fullstendig brudd mellom partene for snart to uker siden. Skiforbundet la fram sitt forslag til avtale, men Petter Northug underskrev ikke på noe innen tidsfristen. Avtalen fra forbundet var den samme Northug godtok for fjorårssesongen.

Det gjorde at forbundet gikk ut og fortalte at han ikke ville få muligheten til å gå verken verdenscup eller Tour de Ski kommende vinter. Deretter ba Northug om ytterligere dialog med forbundet.

I pressemeldingen fra skiforbundet står det at begge parter har et tett program framover. Ledelsen i skiforbundet skal i neste uke i møter med Det internasjonale skiforbundet (FIS) i Zürich, noe som innebærer at det kan ta noe tid før partene kan komme sammen igjen, dersom det er ønskelig.

I pressemeldingen som kom fredag kveld, ble det også slått fast at ingen av partene vil uttale seg mer om samtalene nå, men det vil komme informasjon når det blir endelig bestemt hva som skal skje videre. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.