RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Åge Skinstad og Odd-Bjørn Hjelmeset hyller den avdøde ildsjelen.
Åge Skinstad og Odd-Bjørn Hjelmeset hyller den avdøde ildsjelen. (SCANPIX)

Skimiljøet i sorg etter dødsfall

Sist oppdatert:
Nyheten om Petter Grønås´ bortgang kom som et sjokk på alle i skimiljøet.

Grønås var i en årrekke en markant skikkelse i det lokale skimiljøet, og har vært med som både leder, teknisk delegert (TD) og rennleder, skriver Avisa Nordland

Hans bortgang ble mottatt med sorg.

Savn

– Det kom veldig brått på. Han var gjorde en kjempejobb under junior-NM på Mo i Rana tidligere i vinter, og det man fikk til der under ekstremt vanskelige værforhold var helt fantastisk. Petter var TD under mange renn, blant annet NM del 2 på Fauske. Jeg har hatt mye med han å gjøre, og vil huske han som en særdeles engasjert og dyktig TD, samt rennleder. Petter var viktig for skisporten i Norge og ikke minst for Nordland, sier sportssjef i Norges Skiforbund Åge Skinstad.

Petter Grønås ble funnet død i helgen.


Tidligere toppløper Odd-Bjørn Hjelmeset kjente også godt til Petter Grønås.

– Han var voldsomt involvert i skimiljøet, og det var livet hans. På grunn av at han var så engasjert fikk han også med seg OL og VM. Han var vel den eneste som hadde vært på samtlige av Ungdommens Holmenkollstafett, uten selv å ha noen unger som har deltatt.

– Han kommer til å bli et stort savn for skisporten, ikke bare i Nordland, men i hele Norge. Folk hadde respekt når Petter pratet, slår Hjelmeset fast.

Ildsjel

Også Norges smøresjef, Knut Nystad mottok dødsbudskapet med sorg.

– Det kom som en overraskelse. Man forventer ikke at slik skal skje, det er tragisk. For oss har han gjort en fantastisk jobb. Han har alltid stilt opp frivillig, og var en ildsjel av de sjeldne. Petter er en mann det vil bli vanskelig å erstatte.

Tung dag

I Fauske IL var det naturlig nok en meget tung dag i går.

– Det er en forferdelig tragedie. Petter betydde utrolig mye for skisporten, og det er en bauta som nå er borte. Det kommer til å merkes. Etter at han flyttet til Fauske var Petter en fantastisk ressursperson for oss. Han delte tankene sine med oss, og hadde gode kontakter. Alle vi i Fauske IL er lammet av dette, sier leder Jørn Jonassen.

Grønås ble funnet i Klungsetmarka, et fantastisk anlegg han selv hadde vært med på å jobbe fram.

– Han var mister ski. Petter levde og åndet for idretten, og jeg opplevde aldri å få et nei fra han de gangene vi trengte hjelp. Det er ufattelig det han har betydd for oss, og det er slike ressurspersoner som har gjort at Fauske IL har hatt den framgangen vi har hatt de siste årene. Vi hadde ikke vært der vi er i dag med anlegget i Klungsetmarka, uten den jobben Petter gjorde, sier Jonassen.

Kunnskap

Marit Elveos i Innstranden IL har selv vært en del av det lokale skimiljøet i mange år, og var senest sist helg på skitinget sammen med Petter Grønås.

– Han vil bli et kjempestort savn for hele skimiljøet. Han var veldig engasjert, og hadde enorm kunnskap. Petter sto virkelig opp for skisporten, og det var utrolig trist å få nyheten. Jeg tar med meg de gode minnene, og sender varme tanker til familien, sier Elveos.

Les flere nyheter fra Avisa Nordland


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere