Skinstad slapp «klesbombe» under debatt

Det vil ta tid før Petter Northug får promilledommen. Skiforbundet vil uansett ikke gi langrennsløperen startnekt i vinter.

Det vil ta tid før Petter Northug får promilledommen. Skiforbundet vil uansett ikke gi langrennsløperen startnekt i vinter. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

- Dette var det mest overraskende for meg under debatten, sier ekspert.

Det vil ta tid før Petter Northug får promilledommen. Skiforbundet vil uansett ikke gi langrennsløperen startnekt i vinter.

– Det er ikke aktuelt med karantene fra vår side, sett fra et langrennssportslig synspunkt. Det er domstolene som dømmer, ikke vi. Så kan det være at mine sjefer mener noe annet, sa sportssjef Åge Skinstad på NTBs spørsmål under en sportsdebatt i Oslo torsdag.

Ble utestengt

I 1989 ble både Jon Inge Kjørum og Clas Brede Bråthen suspendert fra hoppkonkurranser etter fyllekjøring i Hinterzarten. Forskjellen på sakene er at de tidligere hopperne promillekjørte under landslagssamling.

TV 2-ekspert Mads Kaggestad mener forbundet kjører riktig linje.

– Det er litt langrennssportens ansvar å gi ham én sjanse til. De kan si «én sjanse til, men bommer du nå, er du uønsket». Jeg vil tro landslagsledelsen fortsatt ser potensialet i Petter Northug, mener Kaggestad.

– Når du har sonet den straffen du får, er det greit. Da har han gjort opp for seg overfor samfunnet, på lik linje med alle andre, men jeg vil aldri forsvare fyllekjøring, sier sponsorekspert Jacob Lund til NTB.

Kleskrøll

Derimot virker Norges Skiforbund veldig tydelig på at Northug ikke får gå i klær fra Coop under sesongen dersom han kommer tilbake i landslagsvarmen.

Skinstad var klar på at kun forbundets offisielle plagg vil bli godtatt fra sesongåpningen på Beitostølen.

– Dette var det mest overraskende for meg under kveldens debatt. Det betyr at dersom Petter kommer tilbake på landslaget, må han kaste Coop-klærne og gå i rene klær for landslaget. Her virker Åge (Skinstad) fast i fisken. Det vil bety en ekstrem nedfasing av avtalen Northug har med Coop, og da kan jeg ikke forstå at Coop kan stå ved en slik millionavtale. Det blir et kjempedilemma, sier Lund.

Torsdag kunne TV 2 melde at Coop ønsker å fortsette samarbeidet med Petter Northug, men at sponsoren stiller krav om at langrennsløperens støtteapparat skal skiftes ut.

Ingen ny Gazza

Verken Lund eller Kaggestad tror Northug blir et eksempel lignende Matti Nykänen eller Paul Gascoigne, utøvere som begge fikk rustrøbbel etter stor suksess på idrettsbanen.

De tror Mosvik-gutten slår tilbake i skisporet.

– Å spå er ikke min sterke side, men det er hele tiden et hvis. Petter vet hva som skal til og har han det rette støtteapparatet til å komme på rett kjøl, kan han klare å komme tilbake. Vi har sett utøvere komme tilbake fra verre ting. Alt er kun opp til Petter, om han vil eller ikke, sier Kaggestad.

– Jeg tror han kommer tilbake. Han er en slik vinnerskalle. Og ikke glem at miljøet rundt ham, med faren og brødrene i spissen, ble veldig skuffet over dette. Petter er konge i hele Norge. Han føler nok at han har skuffet mange og er klar for å begynne på nytt, mener Lund.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.