RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Landslagssjef Åge Skinstad synes det er utelukkende gledelig at også løpere som står utenfor landslaget får prøve seg i verdenscupåpningen.
Landslagssjef Åge Skinstad synes det er utelukkende gledelig at også løpere som står utenfor landslaget får prøve seg i verdenscupåpningen. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Skinstad stolt av bredden i toppen

Et kvalitetstegn, mener langrennssjef Åge Skinstad.

Sju løpere som ikke var på landslaget før sesongåpningen på Beitostølen, er tatt ut til å gå helgens verdenscupåpning i Finland.

Til verdenscupløpene i Kuusamo lørdag og søndag, sender Norge 11 kvinner og 16 menn. Blant disse er det sju løpere som før helgen ikke tilhørte årets elitelandslag.

– Det viser at dersom du har forberedt deg godt til sesongen og går fort på ski, så er det fullt mulig å gå seg inn i verdenscupen, sier Åge Skinstad til NTB.

Langrennssjefen har sett seg lei på kritikken om at det kun er løpere fra elitelandslagene som prioriteres i verdenscupen, uavhengig av prestasjoner.

– Det er alltid diskusjoner om dette før årets første renn. Nå er det sju løpere som skal gå i Kuusamo som ikke var på landslaget før helgen. Jeg håper det kan legge diskusjonen død, sier Skinstad.

– Ikke flaut

Etter at Eldar Rønning måtte kastet inn håndkle til verdenscupåpningen, ble Niklas Dyrhaug og Emil Nyeng kalt inn i troppen tirsdag. De går til vanlig på henholdsvis privatlag og et av forbundets regionlag.

I tillegg til Dyrhaug og Nyeng, er Petter Northug, Timo André Bakken, Petter Eliassen, Barbro Kvåle og Kari Vikhagen Gjeitnes løpere som ikke var på elitelandslaget før Beitostølen-åpningen.

Åge Skinstad mener det ikke er flaut for elitesatsingen at det er såpass mange utenfor landslaget som får sjansen i verdenscupen.

– Dette går ikke utover stoltheten vår, men viser bare at det jobbes ekstremt bra på flere fronter i norsk langrenn. Vårt eneste ønske er å ha et sterkest mulig norsk lag i verdenscupen, sier han.

Norge brukte mellom 40 og 50 løpere i fjorårets verdenscupsesong, og Skinstad anslår at antall kommer til å bli omtrent det samme den kommende sesongen.

– Det blir en batalje

Foruten Eldar Rønnings sykdomsforfall, er alt på stell i den norske Kuusamo-troppen. Det var litt usikkert om Marthe Kristoffersen kunne stille, men landslagssjef Vidar Løfshus bekrefter onsdag at hun er friskmeldt.

Han gleder seg til verdenscupåpningen, og forventer at Marit Bjørgen og Therese Johaug blir å se helt i toppen på kvinnenes 10 kilometer. På herresiden er det mer åpent, tror Løfshus.

– Jeg er spent på hvor gode Martins løp på Beitostølen var. Han var suveren, men kanskje bare så suveren som han måtte være for å kunne vinne i Kuusamo. Det kommer til å bli en batalje, sier han.

I Kuusamo står klassisk sprint på programmet lørdag, mens det skal gås henholdsvis 10 og 15 kilometer klassisk for kvinner og menn søndag. Den norske troppen setter seg på flyet torsdag morgen. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere