*Nettavisen* Sport.

Skipresidenten: - Et historisk godt skiår

Norge kan se tilbake på 2015 som det året beste noensinne. Hele 28 VM-medaljer ble sanket i årets mesterskap. Therese Johaug har bidratt godt. Foto: Jonathan Nackstrand (Afp)

Skipresident Erik Røste kan se tilbake på 2015 som det året beste noensinne. Hele 28 VM-medaljer ble sanket i årets mesterskap.

Derfor er Røstes jul- og nyttårsønske enkelt: – Kuldegrader og masse snø i hele Norge er mitt høyeste jule- og nyttårsønske, sier skipresident Erik Røste.

20 av medaljene ble tatt i ski-VM i Falun. Der ble det 11 gull, 4 sølv og 5 bronse. Resten av medaljefangsten har kommet i de andre idrettene skiforbundet representerer, som alpin, telemark, fristil og snowboard.

– Norges Skiforbund er i ferd med å avslutte et historisk godt år. I vinterens VM vant norske utøvere 28 medaljer fordelt på 28 forskjellige utøvere. Årets sesong har startet helt fenomenalt. Med Henrik (Kristoffersen) sin seier tirsdag, har vi hatt 73 pallplasseringer så langt. Det er svært hyggelig å konstatere at det presteres godt i alle våre grener.

– Det er hele 16 utøvere, lag og trenere tilknyttet skiforbundet som er nominert til 22 priser til Idrettsgallaen. Det viser med all tydelighet at det er vært et fantastisk år, kanskje tidenes beste, for norsk skisport, forteller Røste.

Utøvere som representerer skiforbundet har blitt tildelt 32 priser på Idrettsgallaen siden starten i 2001. Dette er ikke inkludert årets hederspris og årets ildsjel. Marit Bjørgen er med sine seks priser skiutøveren med flest.

– Hele Ski-Norge med alle de tusen frivillige som hver eneste dag hele året rundt jobber gratis for norsk skisport, har all grunn til å være stolte av årets prestasjoner. Årets fantastiske prestasjoner er et resultat av systematisk og grundig arbeid fra svært mange over lang tid, sier Røste. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag