Skiskytterjentene skuffet igjen

SKUFFET: Tiril Eckhoff har ikke fått det til å stemme så langt i Antholz.

SKUFFET: Tiril Eckhoff har ikke fått det til å stemme så langt i Antholz. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Darja Domratsjeva var nok en gang overelegen i Antholz.

De norske jentene hadde nærmest et umulig utgangspunkt på lørdagens jaktstart, etter en svak innsats på sprinten, fredag. Tiril Eckhoff ble beste norske løper der, med en 21. plass, 1.28 bak ledende Daria Domratsjeva fra Hviterussland.

Også søndag ble det en skuffende norsk dag i skiskytterløypene i Antholz. Domratsjeva var nok en gang suveren, og vant lørdagens jaktstart med 1.21 ned til Daria Virolaynen fra Russland på andreplass, og 1.29 ned til Kajsa Makarainen fra Finland på tredjeplass.

Marte Olsbu ble beste norske. Hun gikk seg opp fra en 36.plass til en 17.plass, 2.37 bak vinneren. Eckhoff bommet totalt seks ganger på jaktstarten, og havnet på en skuffende 24. plass, 3.10 bak den hviterussiske skiskytterdronninga.

Stafett søndag
Fanny Welle-Strand Horn gikk også lørdagens jaktstart. Hun havnet til slutt på 25. plass.

Dermed har det vært en skuffende helg for de norske skiskytterne så langt i Antholz. Søndag er det stafetter for både kvinnene og mennene. Der skal de norske ut og prøve å avslutte helga bedre enn de har starten den.

Bjørndalan nær seier
I mennenes jaktstart, tidligere lørdag, kom Ole Einar Bjørndalen på en fjerdeplass, etter å ha tapt spurten mot Simon Schempp, Simon Eder og Jevgenij Garanitsjev. Bjørndalen havnet 1,9 sekunder bak seirende Schempp fra Tyskland. Den norske veteranen gikk et godt løp, for han startet 43 sekunder bak lørdagens vinner.

Emil Hegle Svendsen endte på 17. plass lørdag, mens brødrene Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø endte på 22.- og 25. plass. Alexander Os ble nummer 34.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag