*Nettavisen* Sport.

Skiskytterne til kort i dramatisk fellesstart

TETT I TET. Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen var med i kampen om seier, men begge endte utenfor pallen. Tyske Simon Schempp (foran) var først over målstreken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Kjempet om seieren, men havnet utenfor pallen.

18.01.15 17:34

De norske gutta skiskyttergutta lå et lite stykke bak ledende Simon Schempp etter tre skytinger på søndagens fellesstart.

Tyske Schempp fylte alle sine fire skyteserier foran hjemmfansen i Ruhpolding. Men mektig skyting Emil Hegle Svendsen, Ole Einar Bjørndalen og Johannes Thingnes Bø utlignet mye av forspranget på til konkurrentene foran.

Den norske trioen lå som nummer åtte, elleve og tolv inn til siste skyting. I likhet med Schampp fylte de norske sine skyteserier og tok seg fram i kampen om pallplassene.

Folksomt i front

Svendsen var bare et par sekunder bak teten, mens også Bjørndalen gikk seg raskt opp i en gruppe på fem som kjempet om seieren.

Utover på den siste sløyfa nærmet også Thingnes Bø seg de fem fremste, uten at han nådde helt fram. Stryningen hadde for øvrig et fall tidligere i løpet og måtte bytte ski.

Side om side spurtet fire mann om triumfen, mens Bjørndalen tidlig ble hektet av etter den siste fartsøkningen. Svendsen var i god posisjon inn på stadion, men mistet den like før spurten. Etter hvert hadde ikke trønderen mer å gi, og kapitulerte til en skuffende fjerdeplass.

Drama

Etter et durtabelig spurtoppgjør ble Schempp dømt foran franske Quentin Fillon Maillet og Michal Slesingr fra Tsjekkia. Alle tre fikk samme sluttid, men tyskeren

- Dette er et av de mest dramatiske skiskytterrennene jeg har sett, kommenterte NRKs Andreas Stabrun Smith etter målgang.

Svendsen og Bjørndalen hadde ett bomskudd hver på andre skyting, men klarte seg uten flere misser.

Johannes Thingnes Bø fylte alle sine serier på standplass, men fallet ble avgjørende for at han ikke nådde helt opp søndag. Han endte på tiendeplass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.