*Nettavisen* Sport.

- Den smarteste avgjørelsen som er tatt i Falun

GLAD FOR AVGJØRELSEN: Åge Skinstad. Her sammen med landslagssjef Vidar Løfshus. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Langrennssjefen lot seg imponere av Finn-Hågen Krogh.

FALUN (Nettavisen): Norges langrennssjef Åge Skinstad mener Finn-Hågen Kroghs (24) avgjørelse om å droppe 30-kilometeren på lørdag, er det smarteste som har blitt gjort til nå i Falun.

Klikk på bildet for å forstørre.

En uthvilt 24-åring fra Alta kunne nemlig søndag juble over karrierens første VM-gull da han gikk til topps sammen med Petter Northug på lagsprinten i VM.

- Jeg tror det var veldig smart at Finn ikke gikk fellesstarten på lørdag. Jeg tror det er den smarteste avgjørelsen som er tatt i mesterskapet til nå, sier Skinstad til Nettavisen.

Verdensmester Krogh sier seg enig i at avgjørelsen kan ha vært avgjørende for utfallet på lagsprinten.

- Ja, jeg tror det var lurt av meg å stå over. Tre mil er langt, så det kunne kanskje blitt litt tyngre på lagsprinten om jeg hadde gått fellesstarten. Jeg hadde de kreftene jeg trengte i dag (søndag) når vi kjørte på måten vi gjorde, sier Krogh til Nettavisen.

I kanonform
Krogh viste allerede i verdenscupen i Östersund forrige helg at han er i kanonform, og med en ny bekreftelse lørdag er det liten tvil om at 24-åringen er en het kandidat til å få gå onsdagens 15-kilometer.

Altaværingen mener landslagsledelsen vil gjøre lurt i å la ham gå.

- Vi får se. Jeg håper å få gå. Formen er veldig bra og jeg synes det vil være smart av Skiforbundet å la meg gå mer enn bare en lagsprint. Jeg krysser fingrene for at jeg får gå noe mer, forteller Krogh.

- Jeg går gjerne 15-kilometeren. Jeg så i Östersund at det er noe som passer meg bra. 15-kilometeren og lagsprinten var mine hovedmål denne sesongen her, forklarer altaværingen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Finn-Hågen Krogh og Petter Northug kunne juble for gull på lagsprinten i Falun. Foto: Matthias Schrader (Ap)


Åge Skinstad vil foreløpig ikke garantere Krogh noen plass på laget, men legger ikke skjul på at han er imponert over 24-åringen.

- Ja, han virker å være i form. Neste mulighet for ham vil være 15-kilometeren på onsdag. Vi har ikke tatt ut noe lag ennå. Finn-Hågen ser ut til å være i god form. Nå fikk han et VM-gull i dag, og det er uansett et vellykket mesterskap for ham, sier Skinstad.

Klikk på bildet for å forstørre.

GULLGUTT: Finn-Hågen Krogh kunne glede seg over sitt første VM-gull søndag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Verdensmester
Søndag ble altså Krogh verdensmester sammen med Petter Northug på lagsprinten i VM i Falun. De to nordmennene var overlegne i både semifinalen og finalen.

Da Krogh vekslet med Northug på sisterunden, var det bare for sistnevnte å glise av forspranget ned til konkurrentene.

- Helt fantastisk, sier Northug til Nettavisen om å få nærmest spasere Norge inn til en nytt gull.

Finn-Hågen Krogh forteller at de to norske guttene fulgte «kampplanen» til punkt og prikke.

- Vi trykket til fra start. Det var planen og vi kjente begge to at vi var i god form etter semifinalen. Da var det bare å kjøre på, sier 24-åringen.

Mandag er det konkurransefri dag i Falun, men på tirsdag er det klart for kvinnenes 10-kilometer.

SE VM? Her finner du hele VM-programmet

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED
https://www.facebook.com/nettavisensport" data-layout="standard" data-action="like" data-show-faces="true" data-share="false">Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.