RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er trygt med 250 meter

Tidligere storhopper Ole Gunnar Fidjestøl er rennleder i Vikersundbakken. Han våger ikke love verdensrekord, men sier det er trygt å lande på 250 meter om farten ikke er for stor.
Tidligere storhopper Ole Gunnar Fidjestøl er rennleder i Vikersundbakken. Han våger ikke love verdensrekord, men sier det er trygt å lande på 250 meter om farten ikke er for stor. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Verdensrekorden i skiflyging kan ryke i Vikersund i løpet av helgen.

Får arrangøren hjelp av værgudene (vinden), kan Johan Remen Evensens rekord på 246,5 meter fra 2011 bli slått.

- Johan hoppet 246,5 meter for fire år siden. Det er iallfall mulig. Men det er vanskelig å si hva som faktisk er mulig. Jeg trodde den gangen at 246,5 var vanskelig. Det ble bevist at det gikk an. Det er krevende. Alt må klaffe, sier rennleder i Vikersundbakken, Ole Gunnar Fidjestøl.

Han ble tidenes første norske verdensmester i skiflyging da han vant i Oberstdorf i 1988.

- Det er trygt med 250 meter om ikke farten er for stor. Men trykket kan ikke være for stort. Hopperne kan ikke komme for høyt og ikke ha for stor fart. Forutsetningene må være til stede, for det er vanskelig å stå på så umenneskelige lengder, sier Fidjestøl til NTB.

- Jeg håper inderlig det blir en folkefest i helgen. Alt ligger til rette. Verdensrekord vil jeg ikke love. Ingen kan love det, men det er å lov å ønske seg det. Det vil være et hopp for historiebøkene. Jeg husker veldig godt fredagskvelden i 2011 med to verdensrekorder. Det var magisk, noe du trodde du aldri ville se, sier Fidjestøl.

Fannemel med favorittstempel
Anders Fannemel blir sett på som en av de største favorittene til helgens renn.

Nordmannen vant forrige verdenscuprenn i Titisee-Neustadt og har tidligere vist at han er en god skyflyver.

Under VM i 2012 strakk hopperne fra Hornindal seg til 244,5 meter. Det er verdens nest lengste skihopp

Stor norsk tropp
Norge stiller med en tropp på 13 mann til de kommende rennene.

Landslagstrener Alexander Stöckl har tatt ut følgende hoppere:

Verdenscupkvote: Anders Fannemel (Hornindal), Kenneth Gangnes (Kolbukameratene), Tom Hilde (Asker), Rune Velta (Lommedalen), Anders Jacobsen (Ringkollen), Phillip Sjøen (Bækkelaget), Johann Forfang (Tromsø).

Nasjonal kvote: Daniel Tande (Kongsberg), Robert Johansson (Søre Ål), Joachim Ødegård Bjøreng (Røyken), Ole Marius Ingvaldsen (Steinkjer), Joachim Hauer (Bækkelaget), Andreas Stjernen (Sprova).

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere