RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det har aldri vært artigere å gå på ski

VANT: Øystein Pettersen vant Holmenkollmarsjen 2015.
VANT: Øystein Pettersen vant Holmenkollmarsjen 2015. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
VM-deltakelse ofrer han likevel ikke en tanke.

Øystein Pettersen var sterkest og vant Holmenkollmarsjen foran en rekke andre stjerneløpere lørdag.

32-åringen slo Martin Johnsrud Sundby med 11 sekunder. Pettersen var i føringen så å si hele veien under årets styrkeprøve fra Sørkedalen til Holmenkollen.

«Pølsa» krysset målstreken på tiden 2.28.34. Niklas Dyrhaug var halvannet minutt bak og tok tredjeplassen.

Det var et solid startfelt i lørdagens renn. Flere langrennsprofiler brukte Holmenkollmarsjen som en del av oppladningen til Falun-VM senere i måneden.

Til Nettavisen har Pettersen følgende å si om lørdagens renn.

- Det var fantastisk i marka, som alltid. Nordmarka er fantastisk. Jeg er i god form, det har jeg egentlig vært en stund, og jeg følte kroppen svarte bra.

- Valgte å stake
Det at det var flere gode landslagsløpere til start gjør at seieren smakte ekstra godt. Men «Pølsa» mener skivalget var avgjørende lørdag.

- Det var mange gode løpere, så det var gøy å vinne. Jeg valgte å stake rundt på glatte ski i dag. Dermed hadde jeg litt bedre glid enn de andre. Jeg valgte derfor å legge opp løpet slik at jeg gikk hardt på flatene og utfor, og fikk litt luker der. Martin og Niklas hentet meg inn i bakkene, men jeg fikk en luke på slutten. Sånn var omtrent hele løpet, forteller han Nettavisen.

Norges store skistjerne, Petter Northug, gikk ikke Holmenkollmarsjen. Pettersen var ikke interessert i å spekulere i om han hadde vært med hele veien lørdag.

- Det vet jeg ikke. Det kan han sikkert svare på selv, og da svarer han «nei».

- Aldri vært artigere
Med en så god form når det nærmer seg VM, er det mange som stiller spørsmålet om du hadde vært god nok for en femmil i VM. Dere gikk jo 54 kilometer i dag, og der slo du alle. Hadde du hatt sjans?

- Nei, VM er noe helt annet. Det er en helt annen løypeprofil, så jeg ville ikke hatt sjans der. Jeg har trent på å stake, og der måtte jeg gått med festesmurning. Jeg gleder meg fryktelig til å se femmila på TV. Der går de beste i verden, og sånn er det.

Angrer du på at du ikke satset mer mot en evt femmil?

- Nei, tvert imot. Jeg mener at grunnen til at jeg gjør det så bra, er at jeg har turt å satse fullt på staking. Jeg er faktisk jævlig stolt, og angrer ikke noe. Det har aldri vært artigere å gå på ski. Det har så klart en sammenheng med resultatene, men jeg har det veldig gøy. Jeg tror det er sånn at de beste langrennsløperne i verden, de går langrenn, også går de beste langløpsløperne i verden langløp, sier Pettersen.

- Håper Sundby viser verden hvor rå han er
Når det gjelder VM generelt, tror langløpskongen på norsk dominans. Han er likevel ikke redd for at den norske dominansen skal ødelegge skisporten.

VM-KONGE: Øystein Pettersen håper Martin Johnsrud Sundby blir VM-konge.

- Nei, det tror jeg ikke. I VM har vi uansett bare fire eller fem på start i hver gren, så da er det begrenset hvor dominerende man kan være. Det stiller uansett mange sterke utlendinger også, så det er ingen fare.

På spørsmål om hvem som kommer til å bli VM-konge, er Pettersen forsiktig med å svare, men han innrømmer at han unner Martin Johnsrud Sundby å gjøre det bra.

- Det er mange som kan bli det. Jeg håper Martin Sundby får vist verden hvor rå han er. Men det kan bli mange. Petter, Didrik eller noen av de andre. Jeg tror uansett det blir mange gode norske resultater.

Solfrid Braathen vant kvinneklassen helt suverent. Seiersmarginen var på hele 10,01 minutter. Inger Hegstad Krüger tok annenplassen, mens Kristin Antonsen ble nummer tre. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere