- Det var veldig gøy og digg

NUMMER ÅTTE: Tiril Eckhoff ble nummer åtte, men var godt fornøyd med gjennomføringen.

NUMMER ÅTTE: Tiril Eckhoff ble nummer åtte, men var godt fornøyd med gjennomføringen. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Tiril Eckhoff tar med seg godfølelsen, selv uten topplassering i Kollen.

14.02.15 12:31

Darja Domratsjeva gikk en prikkfri verdenscupsprint da hun triumferte i Kollen lørdag. Tiril Eckhoff ble beste norske og fikk en liten opptur med sin åttendeplass.

Den hviterussiske jenta ble den første til å vinne to verdenscupsprinter denne sesongen. 28-åringen skjøt feilfritt og hadde en god dag i sporet. Hun vant sprinten i Holmenkollen for annet år på rad.

- Det var en god dag for meg. Alt gikk litt bedre enn på normaldistansen, sa vinneren til NRK etter løpet.

Tyske Laura Dahlmeier endte 14,3 sekunder bak Domratsjeva på annenplass. Franske Marie Dorin Habert ble nummer tre, 29,9 sekunder bak.

Eckhoff-opptur

Tiril Eckhoff var langt ned etter en skuffende normaldistanse torsdag og var tydelig skjerpet lørdag. En bestemt Eckhoff hadde få problemer med å få nede de fem blinkene på liggende. Hun ledet etter første skyting.

På stående ble det én bom. 24-åringen viste at det fortsatt er et stykke til den gode langrennsformen hun har hatt tidligere i sesongen, men fikk en liten opptur med åttendeplass, 51,3 bak vinneren.

- Det var veldig gøy i dag. Det var digg. Målet var å få en god følelse. Jeg gjør en ny god gjennomføring i dag og får ta med meg det, sa Eckhoff.

De andre norske skuffet

Fanny Welle-Strand Horn ødela vinnersjansene sine allerede på sitt første skudd, men traff de neste fire på liggende. Også på stående ble det én bom. Hun endte opp ett minutt og 29 sekunder bak.

- Det er litt ergerlig. Jeg skulle gjerne ha truffet alle i dag og føler jeg er god nok til det, sa Horn.

Elise Ringen ble beste norske torsdag og fortsatt den gode skytingen på sprinten. Hun traff på ni av ti skudd, men hadde en tung dag i sporet. Hun var hele ett minutt og 38 sekunder bak.

Marte Olsbu bommet tre ganger og kom i mål to minutter og 25 sekunder bak.

Synnøve Solemdal viste god skyteform. Hun bommet på ett liggende skudd, men skjøt en glimrende ståendeserie og fikk ned alle blinkene. I langrennssporet gikk det trått og kom i mål ett minutt og 59 sekunder bak.

Verdenscupleder Kaisa Mäkäräinen bommet totalt tre ganger og var aldri i nærheten av seieren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.