RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GÅR I SISTE HEAT: Alle de norske tok seg trygt videre fra prologen, men brødrene Northug, Petter og Tomas, og Eirik Brandsdal går alle det siste kvartfinaleheatet.
GÅR I SISTE HEAT: Alle de norske tok seg trygt videre fra prologen, men brødrene Northug, Petter og Tomas, og Eirik Brandsdal går alle det siste kvartfinaleheatet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

- Dette er ikke ideelt for Norge

Sist oppdatert:
Nordmennene starter i de siste finaleheatene.

Det var knyttet store forventninger til de norske sprintgutta til VM-sprinten i Falun.

Og Ola Vigen Hattestad og Tomas Northug leverte.

Tittelforsvarer Nikita Kriukov var raskest i prologen, kun to hundredeler foran Hattestad, som er regjerende olympisk mester på distansen. Tomas Northug tok tredjeplassen, 14 hundredeler bak Kriukov.

- Jeg synes det var bra. Godt feste, og jeg følte meg pigg, fortalte Vigen Hattestad til NRK etter prologen.

Dårlig finaleheat
En tredjeplass på prologen betyr at Tomas Northug må gå i det femte og siste finaleheatet. Det er ikke optimalt med tanke på restitusjon foran en eventuell semifinale.

- Jeg følte at jeg stresset litt. Diagonalgangen sitter bra om dagen, så det er bra, forteller Northug.

I det femte heatet går også Eirik Brandsdal og Petter Northug, som gikk inn til henholdsvis 13.- og 18.-plass. Hvilke plasseringer som skal gå i hvilke kvartfinaler var bestemt på forhånd.

LES OGSÅ:Kowalczyk tok knekken på de norske jentene

- Det er synd
- Det var en grei gjennomført prolog av gutta. Det er litt synd at Vigen Hattestad med sin andreplass vil gå i fjerde kvartfinale. Samtidig vil de tre øvrige nordmennene gå i den femte kvartfinalen, og da må de holde god fart for å få med den tredje løperen videre på tid til semifinalen, sier sportssjef i Langrenn, Åge Skinstad, til Nettavisen, og fortsetter:

- Hvis Vigen Hattestad samtidig gjør jobben sin i kvartfinalen vil vi ha fire nordmenn i den andre semifinalen. Det er en liten fordel å få gå i den første semifinalen, for da får du lengre pause før finalen. Det bekymrer meg ikke, men det hadde vært mer ideelt å fordelt de norske utover flere heat, for å ha større sjanse til å få alle videre til finalen. Men den beste kommer til å vinne uansett, avslutter Skinstad.

- Ikke positivt
- Det er ikke positivt på noen måte. Statistikken viser at det er vanskeligere å gå videre. Men det er ikke noe løperne kan tenke på under prologen. Nå blir de tre løpere i heatet og da må de gå det remmer og tøy kan holde for å få to direkte videre og at den tredje går videre på tid, sier NRKs ekspertkommentator Morten Aa Djupvik.

- Det kjentes greit ut. Maste litt mye, og det var litt løst for stavene. Men det blir bra til finaleheatene. Det er mange som har gått fort i prologen, så det er bare å være offensiv, sier Brandsdal til NRK.

Ola Vigen Hattestad vil gå i det fjerde heatet. Det er heller ikke optimalt.

Resultater
1) Nikita Kriukov, Russland 2.59,94
2) Ola Vigen Hattestad +0,02
3) Tomas Northug +0,14
4) Üli Schnider, Sveits +0,27
5) Alex Harvey, Canada 2,40
6) Calle Halfvarsson, Sverige +3,28
7) Ristomatti Hakola, Finland +3,31
8) Jovian Hediger, Sveits +3,50
9) Anssi Pentsinen, Finland +3,57
10) Andrew Newell, USA +3,64
...
13) Eirik Brandsdal +4,41
18) Petter Northug +5,70

Her er fullstendig resultatliste

LES OGSÅ:Dette er programmet under ski-VM

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere