- Dette vil vi ikke se

SKADET: Emil Jönsson.

SKADET: Emil Jönsson. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

VM i fare for svenskenes medaljehåp.

14.02.15 14:15

Emil Jönsson ble skadd under kvartfinalen i verdenscupsprinten i langrenn i Östersund lørdag. Dermed kan Sveriges kanskje største medaljehåp i sprint være ute av VM i Falun.

Det var like før mål i kvartfinalen at Jönsson falt sammen i en stigning. Det så umiddelbart ut som en muskelskade i låret, og svensken trengte hjelp for å komme seg ut av løypa.

- Å, dette vil vi ikke se, utbrøt SVT-kommentator Jakob Hård da svensken ble liggende i bakken.

- Det blir vanskelig å komme seg til start i VM nå. Det kan jo gå, men det blir ikke lett å prestere, sa NRK-ekspert Morten Aa Djupvik.

Jönsson har fire mesterskapsmedaljer i karrieren, men ikke gull. Han er kjent for å være veldig sterk i verdenscupen, mens lykkes sjelden i mesterskapene.

Da gikk det bedre for en del av de norske gutta.

Timo André Bakken var best av alle i prologen, og viste ingen svakhetstegn i kvartfinalen. Han vant sitt heat, og satte standarden for resten av de norske gutta.

Også Finn Hågen Krogh, Tomas Northug, Sondre Turvoll Fossli og Vegard Bjerkreim Nilsen tok seg videre til semifinalen. Ola Vigen Hattestad falt i sitt heat, dro med seg Pål Golberg, og dermed var begge de to norske gutta ute av dansen.

- Det lå noen i løypa. Da ble det ut, sa Golberg tørt til NRK.

Finn Hågen Krogh og Timo André Bakken var de to beste i første semifinaleheat, og fikk til slutt også selskap av Sondre Turvoll Fossli i finalen.

Der var Finn Hågen Krogh den aller beste, foran kanadiske Alex Harvey. Timo André Bakken ble nummer tre, mens Turvoll Fossli endte på fjerdeplass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.