RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Du skal vite hvor mange nordmenn som minner meg på det

VIL VINNE: Alexander Stöckl håper Norge endelig kan gå til topps i laghopp.
VIL VINNE: Alexander Stöckl håper Norge endelig kan gå til topps i laghopp. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Nå vil Alexander Stockl begrave spøkelset.

Ikke siden sist gang Falun var VM-vert har Norge vunnet laghoppingen. – Altfor lenge siden, sier et samstemt hopplag.

For to år siden var hoppgutta i ferd med å feire sølv, men på vei mot pallen kom beskjeden om en regnefeil på Anders Bardals førstehopp. Norge ble brutalt, men riktig, flyttet ned fra sølv til fjerdeplass.

Norge har ikke tatt laggullet siden Espen Bredesen, Øyvind Berg, Helge Brendryen og Bjørn Myrbakken vant i Falun i 1993.

- Jeg bryr meg ikke om historikk. Heldigvis har jeg dårlig minne, og det kan noen ganger være bra. For du skal vite hvor mange nordmenn som minner meg på at vi ikke har tatt laggull siden 1993. Det spøkelset håper jeg å begrave nå, sier Norges østerrikske landslagssjef Alexander Stöckl.

Umulig å vrake

Riktignok har Norge vunnet i skiflygings-VM, men det er utenfor ski-VM i nordiske grener.

- Det er lengre siden enn jeg trodde. Vi har vel ikke hatt fire gode nok hoppere samtidig, slik som Østerrike har hatt de siste 20 årene, sier Anders Fannemel.

Norge reiser til Falun med det som omtales som det sterkeste laget i moderne tid. Det gir Stöckl hodebry før laguttak,

- Jeg håper det er fire som skiller seg ut, ikke at det står mellom to hoppere som er i halvgod og to som er i halvdårlig form. Hopper jeg så dårlig at jeg må kjempe om plassen, har jeg ingenting på laget å gjøre på laget eller glede av å delta i lagkonkurransen. Jeg skal hoppe så bra at det blir umulig å vrake meg fra lagkonkurransen, sier verdenscupsekser Fannemel. Hornindal-hopperen har to seirer i verdenscupen denne sesongen.

Taktisk oppsett

Rune Velta sier det hele kan bli en taktisk affære.

- Vi har klart å vinne i skiflyging. Jeg tror det med manglende VM-gull i moderne tid har litt med timing og tilfeldigheter å gjøre. Vi har hatt ferdighetene til å klare det, men har ikke klart å være i form som lag inn mot mesterskap, sier Velta.

- Men vi har et veldig sterkt lag nå. Det kan bli et vanskelig laguttak. Det kan også bli avgjørende i hvilken rekkefølge vi hopper. Mye avhenger av hvordan de andre lagene tenker taktisk, mener Velta.

Kniving i alle hopp

To unggutter banker på døren. Phillip Sjøen og Johann Forfang er kommet hjem fra junior-VM proppfulle av selvtillit etter laggullet i Almaty.

- Jeg tror Norge sjelden har hatt så mange gode hoppere samlet. Bredden er større enn noen gang. Det blir ikke lett å komme inn på laget. Det blir kniving i hvert eneste hopp. Du må være «på» i alle hopp og tyne meter, sier Sjøen til NTB.

Stöckl har påpekt flere ganger at 19-åringene ikke er med til Sverige bare som reserver.

- Det sier litt om nivået vi er på. Vi hopper bra på ski, ikke bare til å være juniorer. Ambisjonen er å få delta i konkurranse og komme inn på et sterkt lag. Det er helt klart på tide med norsk laggull, sier Forfang. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere