RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har flere netter med henne enn kjæresten

VERDENSMESTERE: Ingvild Flugstad Østberg (til venstre) og Maiken Caspersen Falla kunne juble for VM-bragd søndag.
VERDENSMESTERE: Ingvild Flugstad Østberg (til venstre) og Maiken Caspersen Falla kunne juble for VM-bragd søndag. Foto: Montasje (NTB scanpix)
De er verdens beste venner. Søndag ble de verdens beste sprintlag.

FALUN (Nettavisen): Ingvild Flugstad Østberg (24) og Maiken Caspersen Falla (24) er ikke som andre nære venninner.

Søndag ble de verdensmestere i Falun, og det er det foreløpige høydepunktet for jentene som har kjent hverandre tett siden 2007.

Begynte i 2007
Falla husker første gang hun møtte Flugstad Østberg.

- Det første jeg husker av Ingvild, er oppløpet på Natrudstilen og vårt første norgescuprenn. Da jaget Ingvild meg en runde, og vi hadde en fotofinish - som jeg vant. Det var det første året vi var juniorer, i 2007. Det var første gang jeg la merke til Ingvild, sier Falla.

Det tok ikke lang tid før de begynte å henge sammen.

- Jeg var så heldig å bli kjent med henne på nordisk juniorlandskamp, det var da vi først ble kjent, og vi har delt mye rom oppgjennom. Vi kjenner hverandre veldig godt, sier Falla - som også ble olympisk mester i sprint i 2014.

- Flere netter sammen enn med kjæresten
På spørsmål fra en journalist om hvor mange netter de har delt sammen, trekker jentene på smilebåndet.

- Vi har tullet med at jeg sikkert har flere netter med Ingvild enn hun har med Chris (kjæresten, skøyteløper Christoffer Rukke). He-he.

- Ja, det tror jeg faktisk, skyter Ingvild inn og ler.

INGVILD-KJÆRESTEN: Christoffer Rukke.

- Det har vært noen år hvor vi både har vært konkurrenter og venner, både på trening og konkurranse. Vi har «pushet» hverandre, og jeg er helt sikker på at vi har gjort hverandre bedre. Det gjør det ekstra gøy at vi er her nå. Vi var på juniorlandslaget sammen, hadde Roar (Hjelmeset, sprinttrener) som trener den gangen også, og har det fortsatt, og det er kult, sier Flugstad Østberg.

- Er det noen utfordringer ved å være både venner og konkurrenter?

- Det er som med de andre på damelaget, vi er en veldig bra gjeng som reiser mange døgn sammen i løpet av et år. Da har vi lært hverandre å være gode venner både på trening og utenom trening, men på startstreken er vi konkurrenter. Selvfølgelig kan det bli høy temperatur i en sprint og slike ting, men det er ordner seg når vi kommer i mål, sier Flugstad Østberg.

- Har dere kranglet? spør en journalist.

- Vi har vel ikke kranglet sånn ordentlig, svarer Falla fort, før hun utdyper:

- Det som gjør vennskapet så bra, er at vi kan ta opp ting med hverandre og være ærlige med hverandre. For eksempel hvis man trenger alenetid på rommet eller hva som helst, vi kan si ifra uten å bli såret av den andre, sier Falla.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HISTORIE: Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg (bak) har jobbet tett lenge. Her fra en landslagssamling på Sognefjellet i 2011.


Sprinttrener Roar Hjelmeset har jobbet tett med jentene siden de ble tatt inn på juniorlandslaget.

Han roser dem etter VM-bragden, ogtror spesielt Flugstad Østberg hadde noe å bevise.

- Jeg tror Ingvild ønsket å vise at hun fortjente denne plassen og at hun kan gå fort på ski. Vi har aldri tvilt på Ingvilds ferdigheter, men det er mange gode skiløpere i Norge. Vi må til enhver tid plukke ut de som går best. Ingvild falt egentlig utenfor denne gangen, men slo tilbake, sier han til Nettavisen.

- Stort av henne
Selv er Flugstad Østberg bare takknemlig for å få tommelen opp til å gå rennet.

- Ja, og jeg tror Marit kunne gjort en utrolig sterk jobb i dag, hun også. Det er stort av henne å hoppe over rennet når hun ikke følte seg helt rå, sier Flugstad Østberg.

- Jeg tror begge synes det er gøy å vinne her uten Marit Bjørgen. Begge har mange ganger gjort det bra og vunnet renn i sprint, men opplevd at pressen også gjør et poeng av at Marit Bjørgen og Therese Johaug ikke stilte til start. Nå har de bevist at de kan gå fort og er best i verden, sier treneren.

Begge føler at seieren søndag var en aldri så liten revansje. Da de to gikk på samme lag i VM for to år siden, endte det med fall og fjerdeplass.

- Dette er en god revansj for oss begge. Jeg var vraket for en uke siden og Ingvild ble vraket for to dager siden. Vi er litt småvraka begge to, sier Falla.

Søndagen gjorde at alt er verdt det. De to venninnene kunne fortjent juble for VM-gull.

SE VM? Her finner du hele VM-programmet

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere