RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke lett når du har «hundre sultne ulver» rundt deg

IKKE LETT: Finn Christian Jagge og Hans Petter Buraas mener Kjetil Jansrud hadde en utakknemlig oppgave i VM.
IKKE LETT: Finn Christian Jagge og Hans Petter Buraas mener Kjetil Jansrud hadde en utakknemlig oppgave i VM. Foto: Montasje (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Ekspertene mener Kjetil Jansrud hadde en utakknemlig rolle under fartsdisiplinene i VM.

BEAVER CREEK (Nettavisen): Kjetil Jansrud var storfavoritt til å vinne VM-gullet i utfor lørdag.

Vinstragutten klarte ikke å innfri forventningene, og endte til slutt opp på en skuffende 14. plass, drøye sekundet bak sveitsiske Patrick Kueng som vant rennet.

VM har så langt vært en stor skuffelse for det norske alpinlandslaget.

Etter to fartsdisipliner står Norge igjen med null medaljer. Det er langt dårligere enn hva som var forventet i forkant av mesterskapet.

- Vi ligger på minussiden i forhold til forvetningene. Men man må vinne med stil og tape med stil, forteller landslagssjef Claus Ryste. 

Svindal: - Ikke min skyld
Under lørdagens utfor ble Aksel Lund Svindal beste norske på en 6. plass.

Han føler selv han ikke har noe å være skuffet over.

- Nei, jeg skal ikke ta på meg for mye av skylda, i hvertfall. Det skal ikke Kjetil heller, forteller Svindal.

Null medaljer etter begge fartsdisiplinene, som var der de norske gutta skulle sikre medaljene, er langt under hva man kunne forvente.

Nå går mesterskapet inn i en ny fase, men allerede søndag er det muligheter for Jansrud å revansjere den svake VM-starten.

Spilt sine beste kort
Gullfavoritt Jansrud var også meget skuffet etter rennet.

- Super G og utfor var mine to beste kort i VM og de har jeg spilt ut. Det gikk ikke helt veien. Det er rart, ass. Spesielt i forhold til at jeg ikke følte jeg hadde noen feil heller eller noe å plukke på. Så det er veldig pussig å bli nummer 11,12 eller 13, eller hva jeg blir, sier Jansrud.

Finn Christian Jagge og Hans Petter Buraas mener det har vært enkelt for Jansrud å gå inn i mesterskapet som storfavoritt.

- Kjetil var soleklar favoritt, men han innfridde ikke helt. Det kan hende han merket skulderen mer enn han ville innrømme selv, men jeg er imponert over innsatsen hans allikevel, sier Jagge til Nettavisen.

FORNØYD: Aksel Lund Svindal var fornøyd med eget utforrenn lørdag.

- Ikke lett
«Burre» mener Jansrud kom inn i mesterskapet med en utakknemlig rolle.

- Det er ikke så lett når du har «hundre sultne ulver» rundt seg. Det er små marginer, og det er ikke enkelt å være favoritt. Vinden så også ut til å ha påvirket enkelte av løperne, forteller Buraas til Nettavisen.

«Finken» er imidlertid mektig imponert over Svindal under mesterskapet.

- Det er meget imponerende. Han har en helt annen innstilling til mesterskapet. Han ene skal forsvare (Jansrud), mens han andre har ingenting å tape. Kjetil kjente nok litt på presset, og det så ikke ut til at skiene klaffet helt, sier Jagge.

Han mener også at det så ut til at Jansrud ble offer for noe han ikke hadde kontroll over selv.

- Det er små marginer i alpint, og nå hadde Kjetil litt uflaks. Han har hatt et helt annet utgangspunkt i dette mesterskapet enn han har hatt i hele sitt liv. I år var han den desiderte forsvareren, forteller Jagge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere